Volvokoncernen firar världsnyhet i Göteborg med musikfestival från lastbilsflak

Den 8 september 2012 arrangerar Volvokoncernen en endagsfestival mitt i Göteborg. Från lastbilsflak och scener spelar artister som Icona Pop, Adrian Lux, Rebecca & Fiona, Timbuktu, Den Svenska Björnstammen, Marit Bergman, Joel Alme och Teddybears. Världsmästaren i highlining, amerikanska Faith Dickey, kommer att försöka slå sitt eget världsrekord på 81 meter genom att gå på lina över Götaplatsen. Festivalen, som är gratis för alla besökare, är en del i lanseringen av den nya lastbilsserien Volvo FH.

”Det är 19 år sedan vi senast presenterade en helt ny Volvo FH-serie. Det är en stor händelse för Volvokoncernen men också för Göteborg, vår bas i över 85 år”, säger Volvos vd och koncernchef Olof Persson. ”Göteborg betyder mycket för Volvokoncernens framgångar globalt, och det här är vårt sätt att tacka alla anställda och göteborgare.”

Festivalen inleds med att 23-åriga Faith Dickey, världsmästare i sporten highlining och aktuell i youtubesuccén "The Ballerina Stunt" gör ett försök att slå sitt eget världsrekord. Klockan 12:00 kommer hon att gå på lina över Götaplatsen, mellan taken på Göteborgs Konsthall och Göteborgs Stadsteater.

Under eftermiddagen spelar artisterna från två olika scener och på delvis rullande lastbilsflak. Inspiration har bland annat hämtats från Rolling Stones klassiska spelning i New York 1975 då gruppen spelade på ett lastbilsflak på 5:e avenyn.

2012-08-28

Ytterligare information om scener och speltider finns på volvokoncernen.se.
Följ festivalen på twitter: #Volvofestival.
Se videon The Ballerina stunt på YouTube (03:23 min)

Journalister som vill ha ytterligare information om festivalen, vänligen kontakta Kina Wileke, 031-66 12 32 alt 0739-02 55 44.

För intervjuer och pressbilder med artister och Faith Dickey, vänligen kontakta Lina Thomsgård, Forsman & Bodenfors:
lina.thomsgard@fb.se, 0733-55 22 88.



Download