Volvokoncernen tecknar avsiktsförklaring med Patria

Volvokoncernen och den finska försvarskoncernen Patria har tecknat en avsiktsförklaring om ett samarbete för att erbjuda FMV, Försvarets materielverk, helhetslösningar inom service, underhåll och logistik.

Både Volvokoncernen och Patria är sedan tidigare leverantörer till den svenska Försvarsmakten. Inom ramarna för avsiktsförklaringen avser Volvokoncernen och Patria att ingå ett partnerskap för att kunna tillhandahålla nya och mer kostnadseffektiva helhetslösningar inom service, underhåll och logistik för Försvarsmakten i Sverige.

Volvokoncernen levererar sedan länge fordon till Försvarsmakten i Sverige, och har ett omfattande och väl utbyggt nätverk för underhåll och reparationer över hela landet.  Förra året ingick FMV och Volvokoncernen ett ramavtal om tekniskt systemstöd.

Patria har sedan tidigare dotterbolaget Millog i Finland, som inom ramarna för ett strategiskt samarbete med Finlands försvarsmakt levererar helhetslösningar inom underhåll och teknisk support för marktruppernas fullständiga utrustning.

”Genom sin erfarenhet av ett omfattande partnerskap med den finska försvarsmakten är Patria en perfekt parter för Volvo. Tillsammans kan vi ta fram bäst lösningar och erbjudanden till den svenska Försvarsmakten”, säger Håkan Karlsson, ansvarig för Governmental sales i Volvos koncernledning.

2012-02-06

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta

Mårten Wikforss, presschef AB Volvo, tel +46 31 661127,
marten.wikforss@volvo.com

Jukka Holkeri, Chief marketing officer Patria, tel +358 40 869 2008, jukka.holkeri@patria.fi