Kryssningsgäster hjälpte Volvo Museum slå besöksrekord 2011

Drygt 67000 besökare hittade till Volvo Museum i Arendal under förra året. Det är en ökning med 22 procent jämfört med 2010. ”En förklaring är att vi lockar allt fler kryssningsgäster. Vi har också ökat antalet aktiviteter”, säger museichef Sten-Åke Lyngstam.

Fartygen som är för höga för att passera under Älvsborgsbron har fått en kajplats 50 meter från museet. Nu blir en tur genom Volvos historia det första stoppet för många av de amerikaner, britter och tyskar som vill upptäcka Göteborg. ”Vi får även besök av många kinesiska turister, som reser på egen hand. Varumärket Volvo är välkänt i Kina”, säger Sten-Åke Lyngstam.

En nyhet för i år är Volvo Ocean Race/Volvo Golf Experience-utställningen. Där kan besökarna tävla mot varandra i att sätta segel som på de stora Volvo Ocean Race-båtarna, eller vässa sin putteknik på golfgreenen. Museet har även specialbyggt en Volvo V50 för leksugna barn. Golvet har sänkts, pedaler och dörrar är borttagna och bilen har fått två rattar.

Volvo Museum lockar också allt fler konferensgäster och har utökat antalet konferenslokaler.
Under året väntar flera utställningar med jubileumsteman. Lastbilen Volvo F16 firar sin 25-årsdag, personbilarna Volvo 760 och Volvo Amazon kombi fyller 30, respektive 50 år. Volvo Museums dag kommer att äga rum den 5 maj. Då är det bland annat målgång för de 90 veteranlastbilar som deltar i Tunga Rallyt Väst.

2012-02-13

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:
Sten-Åke Lyngstam, chef för Volvo Museum, tel +46 31  3222988,
sten-ake.lyngstam@volvo.com

För filmklipp och pressbilder, gå till http://www.volvomuseum.se/

Volvo Museum visar Volvos historia och utveckling från starten 1927, fram tills idag och in i framtiden. Här finns lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, båtmotorer, flygmotorer och bilar. Volvo Museum drivs gemensamt av AB Volvo och Volvo Personvagnar AB.



Download