Volvo Penta i Princess Yachts nya V39

När Princess Yachts med nya båten V39 återvänder till marknaden för båtar under 40 fot, sker det med motorer som är designade för ge acceleration och bränsleekonomi i världsklass.
V39O_142x88.jpg
På årets båtmässa i London presenterade den engelska båtbyggaren Princess Yachts för första gången på över tio år en ny båtmodell i storleksklassen under 40 fot. Den med spänning emotsedda V39 är en del i Princess V-serie av sportbåtar som öppnar en helt ny och växande marknad för Princess.

V39:s skrov är designat och optimerat för snabb acceleration och för så ekonomisk och miljövänlig drift som möjligt vid marschfart. Ett perfekt jobb för Volvo Pentas D6-serie.

- Högt vridmoment vid låga varvtal är Volvo Pentas adelsmärke.  I kombination med branschens bästa bränsleekonomi  kan vi med D6-serien leverera ett drivpaket som ger Princess V39 alla de egenskaper som den moderna båtkunden efterfrågan, säger Lars Ljungqvist, chef för Produktplaning och Produktutveckling på Volvo Penta.

Dubbla Volvo Penta D6-330 som ger totalt 660 hk monteras som standard i Princess V39. Toppfarten uppgår till drygt 35 knop.