Volvokoncernen öppnar ny anläggning i Lima i Peru

Den 12 juni öppnade Volvokoncernen sin nya anläggning i Peru. Anläggningen, som är på totalt 56 500 kvadratmeter, blir centrum för försäljning och eftermarknad för lastbilar under varumärkena Volvo, Mack och UD Trucks, Volvo Bussar samt Volvo Pentas marina och industriella applikationer. Totalt investeras 17 miljoner dollar i anläggningen.
– Vi har en stark närvaro i Peru, en bra image och många nöjda kunder, säger Roger Alm, chef för Latin American sales inom Volvo Group Trucks Sales and Marketing Americas. ”Vi är marknadsledande inom tunga lastbilar och nyinvesteringen är ett led i vår expansion av verksamheten i landet”. Idag finns cirka 17 500 Volvolastbilar i Peru. 

Anläggningen i Peru är Volvokoncernens första i Sydamerika som omfattar flera varumärken, och den kommer att serva fordon från Volvo, Mack och UD Trucks. Peru är Volvokoncernens näst största marknad i Sydamerika för Volvolastbilar. Enbart under förra året såldes 2 040 Volvolastbilar i Peru, vilket är det bästa resultatet sedan Volvo tog steget in på marknaden för 50 år sedan.

– Våra lastbilar är idealiska för de krav som de peruanska åkerierna ställer på gruvtransporter och på fjärrtransporter, säger Rolf Smedberg, vd för Volvo Peru.

Den nya anläggningen i Peru ligger i Lurín, ett populärt område attraktivt för både anställda och andra intressenter. På anläggningen kommer det även att finns ett utbildningscentrum för mekaniker och förare/operatörer, med det allra senaste inom utrustning och utbildning från Volvo, Mack, UD Trucks och Volvo Penta.

13 juni 2012

Journalister som vill ha mer information kan kontakta Mårten Wikforss på telefon 031-66 11 27 eller 0705-59 11 49.

Download

PDF of Press release (SWE) Format PDF Size 59 KB
PDF of Press release (ENG) Format PDF Size 93 KB