Ung som gammal – alla vill jobba på Volvo

Volvokoncernen är i topp både när studenter och seniorer får välja arbetsgivare. Det visar två olika svenska undersökningar från Universum och bemanningsföretaget TNG.

- Det är väldigt roligt och bekräftar att Volvokoncernen både lockar nya talanger och är en attraktiv arbetsgivare för dem som har en lång arbetslivserfarenhet.  Det skapar en arbetsplats som blandar nyfikenhet med erfarenhet och ger de bästa förutsättningarna för både trivsel och bra resultat, säger Kerstin Renard, medlem av Volvos koncernledning och ansvarig för HR-frågor.

Det är företaget Universums årliga FöretagsBarometern som har frågat studenter på svenska universitet och högskolor var de helst skulle vilja jobba. Volvokoncernen blev bäst i sin bransch bland högskoleingenjörer. Ett tydligt trendbrott i FöretagsBarometern är ett ökat intresse för att ha en internationell karriär.

- Det är få svenska företag som kan erbjuda möjligheter till en internationell karriär på samma sätt som Volvokoncernen kan. Vi är Sveriges största arbetsgivare samtidigt som vi finns i 180 länder, och vi erbjuder både ett globalt traineeprogram och möjligheter att arbeta i en internationell miljö, säger Kerstin Renard.

En annan undersökning, som bemanningsföretaget TNG låtit undersökningsföretaget Novus göra, visar att även seniorer föredrar Volvokoncernen. När 50- till 65-åringar i Västsverige fritt fick välja arbetsgivare kom Volvo på en förstaplats. Det är första gången ett tillverkningsföretag toppar listan i Västsverige.

- Volvo är ett intressant och omtyckt varumärke, jag tror också att valet avspeglar näringslivet i regionen, man har helt enkelt en relation till Volvo, säger Åsa Edman Källströmer, vd på TNG.

2012-03-19

Läs mer om karriärmöjligheter inom Volvokoncernen: www.volvokoncernen.se/karriar


För ytterligare information kontakta Kina Wileke, Presskontakt, AB Volvo 031-31 661232,  kina.wileke@volvo.com

 

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till http://www.volvogroup.com/globalnews.