Spelet som sätter dig i förarsätet i Volvokoncernens värld

Oavsett det handlar om att transportera mat, frakta personer och varor eller bygga vägar och hus gör Volvokoncernens fordon att samhället runtomkring oss fungerar varje dag, året runt. Nu släpper Volvokoncernen spelet ”Transporters” där du själv sätter dig i förarsätet i ett av koncernens många fordon och utför olika uppdrag. ”Spelet är ett lekfullt sätt att illustrera det som Volvokoncernen bidrar med till samhället varje dag”, säger Mårten Wikforss, informationsdirektör på Volvokoncernen.

Nyhetssajten Global News har under det senaste året funnits tillgänglig via Volvokoncernens externa webbplats. När den nu lanseras för en bredare publik görs det med hjälp av spelet ”Transporters” (www.volvogroup.com/transporters) där det gäller att vara snabbtänkt och pricksäker. Genom att köra olika typer av fordon, plocka upp föremål och undvika hinder i växlande miljöer gör du en virtuell resa genom Volvokoncernens vardag.

”Spelet är ett lekfullt sätt att illustrera det som Volvokoncernen och våra produkter bidrar med till samhället varje dag. Till exempel når vart sjunde mål mat Europas konsumenter tack vare att lastbilar från oss rullar på vägarna. I USA skulle det avfall som varje vecka fraktas bort av våra renhållningsbilar kunna bilda en stapel av fulla soptunnor som räcker till månen, för att bara nämna några exempel”, säger Mårten Wikforss.

Global News är ett av Volvokoncernens fönster mot omvärlden där nyheter och händelser om koncernen presenteras. Här läser du om den senaste tekniken och Volvos produkter, men också om vilken roll Volvokoncernen spelar i det moderna samhället och hur det är att jobba i ett globalt företag.

”Transporters” kan spelas på såväl datorn som på läsplattor och smartphones vilket gör det kul och enkelt att utmana vänner och bekanta samtidigt som du kan tävla mot vem som helst i hela världen.

Spela ”Transporters” på www.volvogroup.com/transporters och läs mer om Volvokoncernen och dess roll i samhället på www.volvogroup.com/globalnews

2012-10-29

Bilder från Volvokoncernens bildgalleri

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Kina Wileke,
031-66 12 32 alt 0739-02 55 44.