Strategiskt viktigt steg när Volvokoncernen bryter ny mark med lanseringen av Quester

Den 26 augusti lanserar UD Trucks, en del av Volvokoncernen, Quester, en ny serie tunga lastbilar speciellt utvecklade för tillväxtmarknader. Med Quester går Volvokoncernen in i ett helt nytt kundsegment och lanseringen är en viktig del av Volvokoncernens strategi att öka försäljningen på tillväxtmarknader i Asien och i Stillahavsregionen samt i andra delar av världen. Quester är direkt anpassad efter dessa kunders specifika behov och är en viktig byggsten för att driva lönsamma och växande företag.
quester_release_142x88.jpg

” UD Trucks har en lång tradition av att utveckla lastbilar med hög kvalitet för den japanska marknaden. Vi har exporterat japanska lastbilar till Asien, Afrika, Sydamerika och Mellanöstern i decennier men vi har aldrig utvecklat specifika produkter för kunder utanför Japan. Med Quester tar vi ett stort steg genom att introducera en helt ny lastbilsserie skapad för tillväxtmarknader”, säger Joachim Rosenberg, Executive Vice President, Group Trucks Sales & Marketing and JVs, APAC.

Med Quester möter UD Trucks helt nya kunder. Konkurrenskraften och möjligheten att växa på nya marknader ökar, vilket är en del av Volvokoncernens lastvagnsstrategi. Med Quester erbjuds kunderna en ny serie tunga lastbilar anpassade för flera olika användningsområden som gruvdrift, anläggningsarbete, distribution och fjärrtransporter.

Utvecklingen av den nya lastbilsserien har skett genom en kombination av Volvokoncernens globala tekniknätverk och traditionellt japanskt kunnande. Både inköp och tillverkning sker i Asien vilket gör Quester till en modern, prisvärd lastbilsserie med en prestanda anpassad till de kostnadsmedvetna tillväxtmarknaderna. För att säkerställa bästa möjliga drifttid har även distributionsnätverket för Quester byggts ut och förbättrats med bland annat tillgång till UD Genuine Service och UD Genuine Parts.

Questers främsta konkurrensfördelar är att det är en robust och stark lastbilsserie med låg bränsleförbrukning och många valmöjligheter. Enkel montering av påbyggnader gör att man kan erbjuda kunderna skräddarsydda, specialbyggda lösningar inom alla användningsområden. Lastbilen har även flera nya funktioner som bidrar till att förbättra både säkerhet och drifttid.

Tillverkningen av Quester startar i Bangkok, Thailand under det tredje kvartalet 2013. Förutom att leverera till den inhemska marknaden kommer fabriken i Thailand att exportera till Sydostasien. Inom en snar framtid kommer lastbilsserien även att tillverkas i Kina för den kinesiska marknaden och senare även i Indien.

2013-08-26

Journalister som vill ha mer information, vänligen kontakta Kina Wileke. +46 (0)31-66 12 32 eller +46 (0)739 02 55 44


För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till
http://www.volvogroup.com/globalnews.



Download

PDF of Press release (SWE) Format PDF Size 60 KB
PDF of Press release (ENG) Format PDF Size 201 KB