Lanseringen av Eicher Pro Series skapar nya möjligheter på tillväxtmarknaderna

Idag lanserar VE Commercial Vehicles Ltd (VECV), ett samriskbolag mellan Volvokoncernen och Eicher Motors Ltd, nya Pro Series. Det är en serie lastbilar och bussar utvecklade för Indien och andra utvalda tillväxtmarknader. Pro Series består av 11 nya produkter (lastbilar och bussar) som täcker hela spannet från 5 till 49 tons bruttovikt. Serien sätter en ny standard för kunder med höga krav på lönsamhet, flexibilitet och effektivitet.
eicher1_142x88.jpg

”Indien är en mycket viktigt marknad för oss och varumärket Eicher är en integrerad del av Volvokoncernens strategi att expandera i Asien och på andra tillväxtmarknader. Genom lanseringen av Eicher Pro Series inleds ett nytt kapitel för vårt framgångsrika samriskbolag. Produktserien som presenteras av VECV idag positionerar Eicher på en ny nivå och tar tillvara på tillväxtmöjligheter på marknader med stor potential”, säger Olof Persson, vd och koncernchef, AB Volvo.

Lastbilarna och bussarna som visas är resultatet av fem års arbete inom samriskbolaget. Kunder i Indien och på andra tillväxtmarknader är allt mer intresserade av moderna och effektiva produkter, och stigande bränslekostnader ökar behovet av bränsleeffektiva fordon.  Pro Series är utvecklad för att möta de här behoven genom att erbjuda bästa möjliga bränsleeffektivitet, större lastkapacitet, utmärkt drifttid och mycket god lönsamhet över produktens hela livslängd inom utvalda kundsegment.

”Kombinationen av Volvokoncernens ledande teknologi och Eicher Motors indiska arv och kostnadsmedvetenhet har skapat en ny serie produkter som hjälper kunderna att öka sin produktivitet, lönsamhet och framgång. Indien satsar stort på infrastruktur; bättre vägar och effektivare logistikflöden ställer nya och högre krav på fordonen. Det skapar nya möjligheter för Eicher, säger Joachim Rosenberg, ansvarig för Volvos verksamhet i Asien.

Pro Series har ett starkt utgångsläge för att möta de här kraven och kommer att bidra till moderniseringen av Indien.  För första gången någonsin planerar Eicher dessutom att erbjuda specifika varianter för export till bland annat Sydostasien och Afrika vilket kommer att skapa större tillväxt för VECV.

Pro Series består av 11 nya modeller av lastbilar och bussar och täcker hela spannet från 5 till 49 tons bruttovikt. Den nya serien från Eicher vänder sig till den indiska massmarknaden men den öppnar också för möjligheter att ta sig in på den växande delen av marknaden i Indien där kunderna vill ha motorer med fler hästkrafter och/eller bättre vridmoment i sina fordon. I den nya fordonsserien ingår därför modeller med motorer baserade på teknik från Volvokoncernen med effekt på upp till 280 hästkrafter som är robusta, slitstarka och har hög bränsleeffektivitet.

VECVs fabriker har uppgraderats och moderniserats för att tillverka den nya serien. Investeringarna omfattar nya monteringslinjer, en hyttfabrik, ett måleri för hytter och en fabrik för tillverkning av motorer. Tillverkningen av Eicher Pro Series startar i februari 2014.

2014-12-02

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Karin Wik, tel +46 31 66 12 32

Ladda ner bild från bildarkivet

Download

PDF of Press release (SWE) Format PDF Size 83 KB
PDF of Press release (ENG) Format PDF Size 140 KB