Volvo dementerar mediaspekulationer om förvärv av franska Nexter

Volvokoncernen har inga planer på att förvärva det franska företaget Nexter, tillverkare av produkter för försvarsindustrin. Uppgifterna som förekommer i svensk media är direkt felaktiga.
I en artikel i tidningen Dagens Industri den 7 februari beskrivs möjligheten att fusionera eller kombinera delar av Volvokoncernens franska verksamhet med Nexter. 

”Artikeln bygger på en intervju, gjord med en person som felaktigt uppges vara verkställande direktör för franska Panhard, ett företag Volvo förvärvade 2012”, säger Mårten Wikforss, informationsdirektör inom Volvokoncernen. ”Personen i fråga lämnade Panhards ledning i november förra året och har sedan dess verkat som konsult. Han företräder inte Volvokoncernen och den strategi som beskrivs ligger mycket långt ifrån den verkliga.”

I oktober 2012 slutfördes affären mellan Renault Trucks Defense, som ingår i Volvokoncernens affärsområde Governmental sales, och den franska fordonstillverkaren Panhard. Företaget är specialiserat på tillverkning av lätta militärfordon. Renault Trucks Defense är sedan flera decennier leverantör av lastbilar och andra fordon till det franska försvaret.

2013-02-07

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Kina Wileke,
031-66 12 32 alt 0739-02 55 44.

Download

PDF of Press release (SWE) Format PDF Size 52 KB
PDF of Press release (ENG) Format PDF Size 166 KB