Volvo Bussar får order på 475 hybridbussar till Quebec

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag, Nova Bus, har fått en order på 475 hybridbussar till Quebec i Kanada. Det är den största enskilda beställning av hybridfordon som Volvokoncernen tagit hem hittills. Bussarna ska levereras med början 2014.

Med totalt över 1600 levererade hybridbussar är Volvo Bussar världsledande på den snabbt växande marknaden för hybridbussar. Nu har företagets nordamerikanska dotterbolag, stadsbusstillverkaren Nova Bus, fått en order på 475 hybridbussar från provinsen Quebec i Kanada. Den enskilt största beställningen av hybridfordon befäster Volvos position både i Nordamerika och globalt. De 475 bussarna är av modellen LFS HEV (Hybrid Electric Vehicle) och ska levereras med början 2014. Ordern omfattar också en option på ytterligare drygt 1200 fordon.

Långvarigt samarbete

Beställaren, ATUQ, är ett konsortium bestående av nio av provinsens transportmyndigheter.

”Ordern är ännu ett led i det framgångsrika och långvariga samarbetet mellan ATUQ och Nova Bus. ATUQ visar förnyat förtroende för våra bussar, och tillsammans kommer vi att arbeta för att ytterligare förstärka kollektivtrafiken i våra städer och samhällen”, säger Jean-Pierre Baracat, vd för Nova Bus.

Miljöanpassad teknik

Jämfört med konventionella dieseldrivna bussar har Nova LFS HEV ungefär 30 % lägre bränsleförbrukning och utsläpp av växthusgaser. Parallellt med den fortsatta utvecklingen av hybridtekniken arbetar Nova Bus med att ta fram andra miljöanpassade lösningar som plug-in hybrider och helt elektriska bussar.

”En viktig del av vår vision är att bli ledande inom elektromobilitet. Vi är övertygade om att miljöanpassade bussar kommer att spela en betydelsefull roll i arbetet med att klara de utmaningar som många städer står inför och bidra till en bättre livskvalitet”, säger Stefan Tilk, ansvarig för Volvo Bussars verksamhet i Nord- och Sydamerika.

Bild från Volvos bildgalleri

2013-02-12

För ytterligare information, vänligen kontakta Helena Lind, pressansvarig, Volvo Bussar AB tel 031-323 62 57