Fartfylld och festlig invigning av nya Farfars Bil

Över 700 barn och vuxna kom till Liseberg igår för att fira invigningen av nya Farfars Bil. Ett av alla körglada barn på plats var Livia Ollfors, barnbarn till Assar Gabrielssons (Volvos grundare) barnbarn. Livia klippte bandet och invigde attraktionen med god assistans från Olof Persson, vd och koncernchef för Volvo och Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Under premiärturen satt Livia vid ratten flankerad av sin mormor och Olof Persson och Andreas Andersen åkte med på lastbilsflaket. Sedan var det fritt fram för alla små chaufförer att köra och det blev verkligen åka av. Lastbilarna som är inspirerade av Volvolastbilar från tidigt 30-tal fick bekänna färg och alla barn åkte gratis hela dagen.

Farfars bil är en av Lisebergs mest klassiska och älskade attraktioner. Tillsammans har Liseberg och Volvokoncernen skapat en åkupplevelse där barnen får följa med på en resa från stad till kust och landsbygd. De får också lära sig om trafiksäkerhet och om Volvos historia. När barnen har kört klart kan de hämta ut ett körkort med foto, som visar att de genomgått Lisebergs och Volvokoncernens körkortsutbildning.