Nya Volvo FM – optimal allroundspelare i Volvo Lastvagnars modellprogram

Volvo Lastvagnar presenterar nu nya Volvo FM. Med flexibilitet och transporteffektivitet på toppnivå täcker den in de flesta kunders behov. Bland nyheterna finns bland annat en förbättrad förarmiljö och den banbrytande tekniken Volvo Dynamic Steering som ger de förstklassiga köregenskaperna ett extra lyft.

– Nya Volvo FM är lätt att anpassa för kundens individuella behov. Översatt till fotbollstermer är FM den ovärderliga allroundspelaren som gör ett jättejobb på vilken plats som helst, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnar och fortsätter:

– Volvo Dynamic Steering är en innovation i världsklass. Den ger föraren fördelar i alla körsituationer genom att skapa en säkrare, bekvämare och angenämare arbetsmiljö.
På landsväg ger den dynamiska styrningen en oslagbar riktningsstabilitet. I låga farter blir även en tungt lastad bil så lättmanövrerad att den kan rattas utan ansträngning.

Förstklassig körupplevelse
Optimering av fjäderupphängningen är en annan uppgradering som bidrar till den nya FM-modellens utmärkta köregenskaper.

– I nya Volvo FM finns våra senaste tekniknyheter som gör att körupplevelsen blir något alldeles extra. Med förbättrad krängningsstabilitet blir körningen stabilare och tack vare I-See är det möjligt att minska bränsleförbrukningen med upp till fem procent, säger Claes Nilsson.

Flexibel och effektiv
Minskad vikt, nya axelkonfigurationer, ökad chassiflexibilitet och tydliga gränssnitt för påbyggare ger kunden möjlighet att skräddarsy den perfekta bilen.

Den höga produktkvaliteten i kombination med den möjligheten att via telematik övervaka ett antal komponenter innebär att Volvo Lastvagnar kan garantera lastbilsägaren maximal tillgänglighet, så kallad Uptime.

På samma gång som nya Volvo FM är produktiv och ekonomisk för åkeriet får föraren en helt ny arbetsmiljö.

Ny miljö med föraren i fokus
Den nya hyttmiljön är utformad med föraren i fokus. Resultatet är en ergonomisk och säker arbetsplats med ökat utrymme och fler förvaringsmöjligheter än föregångaren.

En annan förarnyhet är möjligheten att ladda ner den nya mobila applikationen ”My Truck” som gör det möjligt att kunna styra och övervaka vissa av lastbilens funktioner på distans.

Nya Volvo FM lanseras med en komplett uppsättning 11- och 13-litersmotorer. Alla varianter möter de kommande Euro 6-kraven, som införs i början av 2014.

Volvo FM visas för första gången på utställningen Commercial Vehicles i Birmingham i april 2013. Den börjar tillverkas för europeiska kunder i september 2013. Se filmen om nya Volvo FM på YouTube.

2013-03-19

För ytterligare information kontakta: Eva Lindeberger, Volvo Trucks mediarelationer, tel: +46 31 322 8078 e-post: eva.lindeberger@volvo.com