Martin Weissburg ny VD i Volvo CE

Martin Weissburg, 51, har utsetts till ny verkställande direktör för Volvo Construction Equipment, Volvo CE. Martin Weissburg är för närvarande VD i Volvo Financial Services, VFS, Volvos kundfinansieringsföretag, och medlem i Volvos koncernledning. Han kommer att tillträda sin nya post den 1 januari 2014 och ersätter Pat Olney.

Martin Weissburg har varit verkställande direktör i VFS sedan 2010, och var dessförinnan verkställande direktör i Volvo Financial Services Americas 2005–2010. Under sin tid på VFS har Martin Weissburg under många år haft ett nära samarbete med återförsäljare åt Volvo CE och är väl insatt i Volvo CE:s verksamhet.

– Jag är mycket glad över att se Martin Weissburg som verkställande direktör i Volvo CE. Under Martins tid på VFS har han visat sig vara en stark och dynamisk ledare som har lyft VFS till nya nivåer. Martin har i sitt arbete ökat effektiviteten och skapat en lönsam tillväxt samtidigt som han har utvecklat personalen och den interna kulturen. Jag är säker på att han kommer att fortsätta att visa upp lika goda resultat i sin nya roll, säger Volvos vd och koncernchef Olof Persson.

Martin Weissburg började i Volvokoncernen efter många års erfarenhet av globalt ledarskap kopplat till distribution och försäljning av anläggningsmaskiner. Martin Weissburg har varit VD i Great Dane Financial och i tillverkningsföretaget Woodard LLC, och inledde sin yrkeskarriär när han direkt efter universitet började på Caterpillar som trainee inom marknadsföring. Han har en Bachelor of Science från Purdue University och en MBA med specialisering i internationella affärer från George Washington University i USA.
 
– Jag är mycket stolt över utnämningen och det är med stor glädje jag tar mig an den här nya positionen inom Volvokoncernen. Under min tid som verkställande direktör i VFS har jag haft mycket nära band till Volvo CE och jag ser fram emot att driva och utveckla Volvo CE:s verksamhet på alla marknader och inom alla kundsegment, säger Martin Weissburg.

Arbetet med att hitta en ersättare till Martin Weissburg har påbörjats.

2013-11-18

Ladda ner bild från bildgalleriet

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Karin Wik, tel 0765-53 10 20