Förändring i Volvos koncernledning

Jan Gurander, 52, har utsetts till ny finanschef för AB Volvo och ledamot av Volvos koncernledning. Jan Gurander börjar inom Volvokoncernen den 1 januari 2014. Gurander kommer närmast från Volvo Personvagnar där han var finanschef. ”Jan Gurander har en lång och gedigen bakgrund som finanschef i ett flertal stora fordonsbolag och den erfarenheten tar han med sig till Volvokoncernen”, säger Volvos koncernchef Olof Persson.

Jan Gurander har tidigare bland annat arbetat som finanschef på Scania, MAN Diesel SE och Volvo Personvagnar. Jan Gurander börjar inom Volvokoncernen den 1 januari 2014 och kommer att gå parallellt med Anders Osberg fram till den 1 mars 2014, då han tillträder sin nya befattning. Som medlem av Volvos koncernledning kommer Gurander att rapportera till koncernchef Olof Persson.

Volvos nuvarande finanschef Anders Osberg kommer att förstärka ledningsarbetet inom finans och affärsutveckling för Volvokoncernens affärsområden. Osberg, 52, tillträder sin nya tjänst den 1 mars 2014 och kommer att rapportera till Håkan Karlsson, ansvarig för koncernens affärsområden.
 
När Volvokoncernen införde sin nya organisation 2012 samlades ansvaret för Volvokoncernens affärsområden Volvo Construction Equipment, Volvo Penta, Volvo Bussar, och Governmental Sales under Håkan Karlsson. ”Affärsområdena har en viktig roll för att bidra till koncernens lönsamhet och med tillsättningen av Osberg stärker vi arbetet med att långsiktigt utveckla deras verksamhet”, säger Volvos koncernchef Olof Persson. 
 

Ladda ner bild från bildgalleriet

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Mårten Wikforss, tel +46 31 66 10 30