Pat Olney slutar som vd för Volvo Construction Equipment

Volvo Construction Equipments vd Pat Olney, har beslutat sig för att lämna sitt nuvarande uppdrag. Olney kommer att vara kvar som vd året ut innan han återvänder till USA för ett jobb hos ett stort amerikanskt ingenjörsföretag vars verksamhet inte konkurrerar med Volvos. Arbetet med att utse hans efterträdare har inletts.

Pat Olney, 44, började jobba för Volvo CE 1996 och har haft ett antal ledande befattningar inom bland annat finans och produktion innan han utsågs till vd för Volvo CE i maj 2011.

”Jag har haft en lång och givande karriär inom Volvo, något jag alltid kommer att vara tacksam för”, säger Pat Olney. ”Det här var inget lätt beslut men min plan har alltid varit att någon gång försöka återvända till Nordamerika och den här chansen var helt enkelt för bra för att jag skulle kunna tacka nej.”

”Pat har gjort ett utmärkt jobb under sina år med Volvo och jag beklagar att han bestämt sig för att lämna oss,” säger Olof Persson, vd och koncernchef för Volvo. ”Samtidigt har jag full förståelse och respekt för hans önskan att av personliga och yrkesmässiga skäl flytta tillbaka till Nordamerika.”

Arbetet med att utse Pat Olneys efterträdare har nu inletts.

2010-10-21

Ladda ner bild från bildgalleriet

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta
Karin Wik, Volvokoncernen,  tel. 0765-531020
Klas Magnusson, Volvo Construction Equipment, tel
+46-2 48 25 065