Plug-in-hybridbuss deltar i konstutställning

När utställningen Install Hope om hållbar utveckling invigdes på Landvetter flygplats den 3 februari fick Volvos plug-in-hybridbuss visa upp sin konstnärliga sida.

Install Hope utställningen ska med hjälp av några av Sveriges och världens mest inflytelserika konstnärer och inspiratörer väcka engagemang kring hållbarhet. Ett antal nytänkare som t.ex. Volvokoncernen, Nudi Jeans, SKF och Way out West deltar också för att bidra med goda exempel inom hållbar utveckling.

”Genom kreativitet och hårt arbete har arrangörerna av Install Hope skapat ett evenemang som verkligen berör. Jag är glad över att Volvokoncernen blivit vald till en av nytänkarna och stolt över att vår plug-in-hybrid, som går i bräschen för nya lösningar och teknik inom ”electromobility”, deltar i utställningen. Miljö är ett av våra kärnvärden och utställningen är ett nytt och annorlunda sätt för oss att nå ut med vårt budskap. Kombinationen Ernst Billgren, en Volvobuss och Michail Gorbachev är ju väldigt intressant och spännande”, säger Gunnar Bengtsson, Director Environmental Affairs, Volvokoncernen.

Plug-in-hybriden har visat sig minska bränsleförbrukningen med över 80% och Co2 utsläppen med ungefär lika mycket.

Install Hope är en 200kvm stor inspirationskälla om en vår tids viktigaste frågor. I april flyttar utställningen till Nordstan, ett stort köpcenter i Göteborg, och sammanlagt kommer ca 2,5 miljoner människor att passera under utställningstiden.

Läs mer om Install Hope