Inbjudan till Volvokoncernens kapitalmarknadsdag i Gent, Belgien, den 5 mars 2015.

Volvokoncernen bjuder in finansanalytiker och investerare till koncernens kapitalmarknadsdag den 5 mars 2015 i lastbilsfabriken i Gent, Belgien.
Kapitalmarknadsdagen kommer att inledas med ett omfattande besök i världens första koldioxidneutrala lastbilsfabrik, som byggs om till Volvokoncernens högvolymfabrik för tillverkning av Volvolastbilar för Europamarknaden. Tillverkningen i fabriken kommer att ske enligt de senaste principerna i Volvo Production System (VPS), inklusive det så kallade ”fiskbenskonceptet” för ökad produktivitet.

Under eftermiddagen kommer Volvos vd och koncernchef Olof Persson tillsammans med medlemmar i Volvos koncernledning att presentera koncernens strategi och utveckling.

I fabriken i Gent tillverkas Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX, med en teknisk kapacitet på 35 000 tunga lastbilar per år i två skift. I Gent ligger också Volvokoncernens största lager för reservdelsdistribution för lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina motorer och industrimotorer, med över 200 000 olika artikelnummer under samma tak.

En fullständig agenda för dagen, inklusive anmälningsinformation, kommer att publiceras på Volvokoncernens hemsida i god tid innan den 5 mars.

Vi ser fram emot Din medverkan.

2014-07-01

För mer information, vänligen kontakta
Karin Wik, +46 31 323 1020