Volvokoncernen sponsrar utrotningshotad persisk leopard

Volvokoncernen är huvudsponsor för ett nytt hägn för den utrotningshotade persiska leoparden vid Nordens Ark, en privat ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Olof Persson, vd och koncernchef Volvo, var inbjuden att tala när H.K.H. Kronprinsessan Victoria officiellt öppnade det nya leopardhägnet i samband med Nordens Arks 25-årsjubileum.

Förhoppningen är att leoparderna ska få ungar så att den andra generationen persisk leopard så småningom kan sättas ut i naturen - det blir första gången ett sådant projekt ska genomföras. Genom Volvos bidrag sammanlänkas nu samtliga vilda kattdjurshägn så att besökare har möjlighet att se de majestätiska djuren bland trädtopparna genom ett 12 meter högt promenadstråk och den persiska leoparden har ett stort område att ströva omkring i.

Den persiska leoparden är allvarligt utrotningshotad och enbart ett fåtal djur lever fortfarande fritt i naturen. Nordens Ark bedriver flera framgångsrika avelsprojekt och Volvoanställda var särskilt glada över att se tre nya Amurtiger-ungar födas förra året, då Amurtigern är en symbol för Volvo Trucks långa sponsoråtagande i Nordens Ark.

I sitt tal poängterade Olof Persson Volvos engagemang för miljön och en hållbar utveckling samt vikten av att bevara våra djur för kommande generationer. Han gratulerade Lena M Lindén, vd Nordens Ark, till 25 framgångsrika år.

Om Nordens Ark
Nordens Ark är en privat ideell stiftelse som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid. Stiftelsen bedriver avel, uppfödning, forskning och utbildning samt arbetar med att sprida kunskap om biologisk mångfald. En stor del av verksamheten är förlagd i fält, både i Sverige och utomlands. Nordens Ark arbetar med populationsförstärkande åtgärder genom att sätta ut djur i naturen och genom att förbättra de miljöer där arterna lever. Mer information på www.nordensark.se

Photographer: Tom Svensson, Nordens Ark