Volvo Group träffar studenter i Sveriges största studentsegling

Gothenburg Student Race är ett nytt initiativ som vänder sig till studenter i Sverige som tävlar om titeln Sweden’s best sailing university. Seglareventet äger rum på Lindholmen i Göteborg fredag 16 maj och är ett samarbete mellan Volvo Group och studenter från Handels Göteborg och Chalmers.

 

På fredag 16 maj förvandlas Lindholmen campus till ett Race village för studenter. Tävlingen är ett Fleet race där sex CB 66-båtar kommer att användas. 12 lag tävlar och varje lag består av tre personer. Tävlingen är öppen för universitetsstudenter från hela landet, bland annat deltar lag från Stockholm, Uppsala och Göteborg. Volvo Group, Volvo Ocean Race och SCA är partner i Gothenburg Student Race.

– Seglareventet är ett samarbete med två av våra APP-universitet (APP står för Academic Partner Program); Chalmers och Handels Göteborg. Vi tror detta kan bli ett spännande komplement till våra övriga Employer branding-aktiviteter. Att Volvoanställda och studenter får möjlighet att träffas under dessa former ger förhoppningsvis inspiration till framtida karriärval, säger Teresa Krook, Director Talent Management Sverige.

Hela dagen erbjuder möjligheter för studenter att träffa företagsrepresentanter och vice versa. Ett 20-tal ambassadörer finns på plats från Volvo för att svara på frågor och berätta om hur det är att arbeta inom Volvo Group. Marknadsföringskampanjen har också inkluderat föreläsningar av Volvorepresentanter på Chalmers och Handels Göteborg.

Produkter från koncernen visas upp i form av nya Volvo FH16 och Volvo plug-in hybridbuss. Simulatorer från Volvo CE och Volvo Penta finns på plats i Race village och det finns möjlighet att boka in sig på en tur i Volvo Pentas Targa 44 och lära mer om IPS, Inboard Performance System.

Eventet har tydliga kopplingar till Volvo Ocean Race.

– Detta är ett utmärkt tillfälle att nyttja Volvos sponsorskap i segling för att utveckla våra studentrelationer och stötta vårt arbete inom Employer branding. På fredag kommunicerar vi i första hand Volvo Group och våra produkter, det blir ett väldigt konkret sätt att visa upp Volvo i ett sponsringssammanhang inom en sport som vi leder. Seglingen är något vi vårdar och utvecklar och har ett långsiktigt strategiskt åtagande kring, säger Sven Österberg, Director, Corporate Sponsoring and Event.

Volvo Ocean Race 2014-2015 startar i Alicante i Spanien den 4 oktober. Målgång sker i Göteborg i juni nästa år.

Gothenburg Student Race startar tävlingarna vid Lindholmspiren den 16 maj klockan 9.30. Race village öppnar 11.30 och finaler äger rum klockan 15.00.

English version