Volvosteget – ett kliv in i yrkeslivet

Nu är det dags att söka till Volvosteget – Volvokoncernens yrkesinriktade utbildning för unga mellan 18-22 år. Ansökan är öppen 3-31 augusti på www.volvosteget.se och utbildningen startar den 2 november.

Volvosteget är en chans för arbetslösa ungdomar att få en betald utbildning och arbetslivserfarenhet inom industrin under ett år. För att söka ska man vara 18–22 år, ha en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i kärnämnena samt vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Om man blir antagen väntar en visstidsanställning hos Volvokoncernen under ett år med avtalsenlig lön.

Under utbildningen varvas praktikperioder med teoriveckor. Praktiken sker under handledning och är förlagd till någon av Volvokoncernens anläggningar i Sverige som tillverkar lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor. Volvosteget finns i Arvika, Borås, Braås, Eskilstuna, Flen, Göteborg, Hallsberg, Köping, Skövde, Umeå och Vara.

Volvostegets certifikat – en dörröppnare för jobb inom hela industrin
Efter avslutad utbildning får man som deltagare ett certifikat som bevis på sin kompetens för att arbeta inom industrin. Volvosteget är ingen garanti för fortsatt jobb inom Volvokoncernen, men utbildningen ger en stabil grund för ett framtida yrkesliv inom industrin och är en dörröppnare för jobb inom hela industrisektorn.

Under augusti månad anordnas informationsträffar om utbildningen. På Volvostegets hemsida www.volvosteget.se finns mer information samt bloggar och filmer. Det går även att följa Volvosteget på Facebook, Instagram och Twitter.

Volvokoncernens treåriga satsning Volvosteget får en fortsättning hösten 2015 och blir en del av den ordinarie verksamheten. Nästa omgång av det yrkesinriktade programmet erbjuder 100 deltagare en ettårig utbildning med lön inom industriproduktion. Volvosteget är en långsiktig investering från Volvokoncernens sida för att säkra framtida kompetens samtidigt som en insats för arbetslösa ungdomar i Sverige görs.