Reality Road: djärv tvåhjulskörning med Volvo FH

I ‘Reality Road’, Volvo Lastvagnars tv-serie, utsätts Volvo FH för ett riktigt kraftprov när den körs på två hjul utanför Berlin. – Ett sånt här stunt kräver mycket av både förare och fordon, säger stuntkoordinatorn Peter Pedrero.
T2015_reality_road_142x88.jpg

I tredje avsnittet av Volvo Lastvagnars tv-serie Reality Road körs lastbilen på två hjul på en testbana utanför Berlin. Stuntet görs i samband med filmningen av en scen till den musikvideo med artisten Mapei, som spelas in under seriens gång.

- Att köra på två hjul kräver enorm precision.  Fordonet måste luta exakt 45 grader, lutar det mindre faller det ner på fyra hjul igen. För föraren gäller det alltså att hålla kvar lastbilen i precis rätt vinkel, säger Peter Pedrero, stuntkoordinator.

Förberedelserna för stuntet var rigorösa: Rampen som användes var 12,5 meter lång, 140 cm hög och exakt 30 grader för att lastbilen skulle komma i rätt vinkel, det vill säga 45 graders lutning. Bakom ratten satt stuntföraren Walter Melis, bland de främsta i världen på just tvåhjulskörning.
- Att köra på två hjul med en lastbil är bland det svåraste du kan göra. Jag måste vara väldigt koncentrerad när jag kör eftersom jag balanserar lastbilen med min vikt, jag "kör med rumpan" så att säga, säger Walter Melis.

Tvåhjulsstuntet var inte bara en ingrediens i Mapeis kommande musikvideo, utan ingår också som en del i Volvo Lastvagnars kampanj för Volvo Trucks Services.

- Syftet med kampanjen är att visa på styrkan i Volvo Lastvagnars serviceerbjudande. Faktum är att vi tack vare våra uppkopplade tjänster kan kontrollera lastbilens hälsa i realtid, vilket också skedde genom hela stuntet. Genom bra information om lastbilens hälsa kan man planera sin service väl och därmed även säkra produktiviteten, säger Per Nilsson, PR Director Volvo Trucks.

Reality Road

Se alla avsnitt av Reality Road här

Fakta om stuntet
Tvåhjulskörningen genomfördes på en stängd testbana utanför Berlin. För att säkerställa att inget gick fel under inspelningen fanns ambulanspersonal och ett stort team av stuntpersonal på plats. Stuntet föregicks av nogrann planering.

Se avsnitt om tvåhjulskörning.

Volvo Trucks Services
Rätt tjänster är avgörande för att en lastbil ska kunna användas så mycket som möjligt. Enligt en studie från Volvo Lastvagnar kan exempelvis 8 av 10 oplanerade stopp undvikas med förebyggande service. Med Volvo Lastvagnars serviceerbjudanden garanteras lastbilens produktivitet, en lägre bränsleförbrukning och säkrare förare. Tjänsterna omfattar bland annat förarträning, rådgivning inom bränslebesparing samt dygnet runt-service via vägassistanstjänsten Volvo Action Service.
(länk)

Fakta ‘Reality Road'
Volvo Lastvagnars TV-serie Reality Road består av åtta avsnitt som släpps i batcher under tre veckor. Syftet med serien är att visa på styrkan i Volvo Lastvagnars serviceerbjudane samt att skapa tv-underhållning som engagerar en bredare publik.

Läs mer om Volvo Lastvagnar.

För ytterligare information kontakta:
Jan Strandhede
PR- & Marknadskommunikationsansvarig Sverige,
tel: 031-323 37 15
e-post:
jan.strandhede@volvo.com.