Volvo introducerar hybrider i Indien

Som första tillverkare i världen introducerar Volvo hybridbussar i Indien. Hybriderna kommer ingå i ett pilotprojekt i Navi Mumbai som påbörjas under första halvåret 2016.
Volvo hybrid bus

Volvo introducerar nu sin hybridteknologi i Indien. Det första testet med Volvohybrider görs i Navi Mumbai med Navi Mumbai Municipal Transport (NMMT), en stor leverantör av kollektivtrafik i Navi Mumbai och omgivande städer.

För att påskynda införandet av miljövänliga fordon på den indiska marknaden har regeringen nyligen lanserat FAME (Faster Adoption and Manufacturing of Hybrid and Electric vehicles in India), ett program som innebär subventioner för el- och elhybridfordon.

- Volvo har en ledande position inom hybridteknologi och elektromobilitet. Hybridbussar är en viktig lösning för städer som vill minska fordonsutsläppen. Jag är mycket stolt över att Volvo som första tillverkare nu introducerar hybridbussar i Indien, säger Håkan Agnevall, vd Volvo Bussar.

Volvos hybrider kommer tillverkas i företagets anläggning i Bangalore.

- Att vi sätter de första Volvohybriderna i trafik i Indien ska ses mot bakgrund av den centrala regeringens önskan att öka användningen av kollektivtrafik samtidigt som man stödjer införandet av ren teknik. Volvo har spelat en viktig roll när det gäller att omdefiniera persontransporter för miljoner passagerare i indiska städer. Med vår hybridteknik kommer vi ytterligare bidra till en förändring av kollektivtrafiken genom att fler städer väljer den här lösningen, säger Akash Passey, Senior Vice President, Region International, Volvo Bussar.

Volvo är ledande inom hybridteknologi och har sålt fler än 2300 hybridbussar till över 20 länder. Volvos hybrider har upp till 39 procent lägre bränsleförbrukning och klimatpåverkan än motsvarande dieselvariant och bara hälften så stora utsläpp av kväveoxider och partiklar.

Volvos elhybrider som snabbladdas vid ändstationerna och ger en bränslebesparing på 75 % rullar i kommersiell trafik i Göteborg, Stockholm och Hamburg. I iuni i år startade linje 55 i Göteborg som trafikeras av tre fullelsbussar och sju elhybrider från Volvo.

Totalt har Volvo sålt mer än 5000 hybrider and fullelsbussar globalt.

Volvo har sålt över 5300 bussar i Indien sedan 2001. Företaget har omkring 1500 stadsbussar i trafik i 34 indiska städer.

Ladda ner foto