Volvokoncernen donerar pengar till UNHCR

Volvokoncernen har beslutat att donera 5 miljoner kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR. Donationen ska användas för att stötta UNHCR:s arbete med att tillhandahålla nödmateriel i form av mat, vatten, sjukvård och tillfällig logi.

Just nu tvingas miljontals människor i bland annat Syrien, Afghanistan och Eritrea att lämna allt de äger bakom sig, och bege sig ut på en mycket riskabel resa mot en förhoppningsvis säkrare framtid. Hundratusentals av dessa människor riskerar sina liv genom att försöka nå Europa
    
FN:s flyktingorgan, UNHCR, arbetar med att skydda flyktingarna – ett arbete som aldrig har varit mer relevant. Förutom att tillhandahålla nödmateriel, skyddar UNHCR dessutom flyktingarnas mänskliga rättigheter. Volvokoncernens donation kommer att användas där UNHCR anser att behovet är som störst.
    
"De senaste dagarna har verkligen betonat de mänskliga tragedierna bakom flyktingkrisen, och riskerna det innebär att fly från krigszoner. Rapportering i internationell media har visat omfattningen av krisen, och jag är väldigt stolt över att Volvogruppen har möjlighet att stötta UNHCR i deras viktiga beredskapsarbete", säger Malin Ripa, CSR-ansvarig på Volvokoncernen.
     
UNHCR father with child

Foto: UNHCR - Andrew McConnell
     
Volvokoncernen jobbar långsiktigt med aktiviteter som stöttar utvecklingen på lokal nivå, som ger vinster både åt samhälle och företag. Kortsiktigt – när katastrofer inträffar, och när direkt ekonomiskt bistånd är bästa hjälpen – har Volvogruppen en katastroffond som är godkänd av AB Volvos styrelse. 
   
"Vi är oerhört glada över att Volvokoncernen har valt att bidra till UNHCR och vårt arbete med att hjälpa flyktingar som har lämnat allt bakom sig, ett arbete som aldrig har varit viktigare. Tack vare Volvokoncernens åtagande kommer fler flyktingar få skydd och bättre möjlighet till en säkrare framtid", säger Katinka Lindholm, generalsekreterare på UNHCR i Sverige.
   
För mer information om UNHCR, besök www.unhcr.org. Där finns också information om hur du går tillväga för att göra en personlig donation.
   
Om UNHCR

FN:s flyktingorgan UNHCR – United Nations High Commissioner for Refugees – grundades 14 december 1950 av FN:s generalförsamling. Sedan dess har organet hjälpt tiotals miljoner människor att få en nystart i livet. I dag jobbar mer än 9300 människor i 123 länder inom UNHCR, med att hjälpa och skydda miljontals flyktingar, hemvändare, internflyktingar och statslösa.