Seinabo Sey uppträdde på busslinje 55 i Göteborg – nu släpps musikvideor

Den 7 september hölls en ovanlig konsert i Göteborg. Under ”Silent Bus Sessions” spelade Seinabo Sey två låtar i unik tappning på en av stadens nya elbussar. Allt under stort hemlighetsmakeri och inför ovetande resenärer. Nu släpps musikvideor från spelningen. Syftet är att lyfta fram ElectriCity, samarbetet som möjliggjort den nya elbusslinjen.
seinabo-sey_142x88.jpg

Seinabo Sey- Silent Bus Sessions
Se musikvideor här!

Sedan i juni har resenärer i Göteborgs kollektivtrafik haft möjlighet att resa på ett nytt och betydligt tystare sätt än tidigare. Den 15 juni var det premiär för linje 55, som trafikeras av tre helt eldrivna bussar och sju elhybridbussar.
Få av resenärerna den 7 september anade vad som väntade när de klev ombord och hamnade mitt i musikvideoinspelningen av ”Silent Bus Sessions”.

Idag släpps musikvideorna från Seinabo Seys framträdande på bussen. Låtarna är unika versioner av hennes hitlåtar ”Younger” och ”Hard Time”, som framfördes a cappella tillsammans med en kör.

– Jag har längtat efter att få möjlighet att sjunga med mina vänner från Tensta Gospel Choir, så det var väldigt kul att få den möjligheten. Det var en speciell dag. Passagerarna visste ju inte vad som skulle hända och det var lite nervöst vad det skulle bli för reaktioner, berättar Seinabo Sey.

På torsdag fortsätter Silent Bus Sessions, då en ny artist släpper musikvideor.

Kampanj för ElectriCity
Silent Bus Sessions har producerats för att visa på hur tysta de nya elbussarna är – ljudnivån är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.
Det unika samarbetet som möjliggjort busslinjen heter ElectriCity och består av representanter från näringslivet, akademin, staden och regionen.

– Stigande ljudnivåer är ett stort hälsoproblem i världens storstäder. Därför är det vår övertygelse att elektrifierade persontransporter i städer är rätt väg framåt. Men för att verkligen åstadkomma skillnad krävs ett samarbete mellan fordonstillverkare, stadsplanerare, kollektivtrafik, energibolag och akademi, och det är just det samarbetet som är den unika styrkan i projektet ElectriCity, säger Niklas Gustafsson, Volvokoncernens hållbarhetschef.

En annan av parterna i samarbetet är Göteborgs stad.
– Det här visar hur kreativa krafter möts i Göteborg. Med den tysta och elektriska bussen slipper vi buller och avgaser och kan istället glädjas åt musik och kreativitet på väg till jobbet eller skolan. Musik, kultur och teknisk utveckling är några av Göteborgs styrkor och det är riktigt kul att se vad som händer när de förenas, säger Anneli Hulthén, Kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Om Seinabo Sey
24-åriga Seinabo Sey slog igenom med superhiten ”Younger” och har toppat listor både i Sverige och utomlands. Det senaste året har hon varit aktuell med flera nya låtar, bland annat ”Hard Time” och ”Poetic” och har nått över 100 miljoner spelningar på Spotify.
Hon har också nått internationell uppmärksamhet. Bland annat har deltagit som gäst hos Conan O’Brien och Later with Jools Holland.

Om ElectriCity
ElectriCity är ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara kollektivtrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Att testa och utvärdera eldriven busstrafik är en central del av ElectriCity. En tyst och utsläppsfri kollektivtrafik kan trafikera platser som inte är tillgängliga för trafik idag och öppnar därför nya möjligheter för planeringen av städer och tätorter.

De tre elbussarna på linjen drivs av förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt emissionsfria. Fordonens batterier snabbladdas vid ändhållplatserna. Ombord har resenärerna tillgång till wifi och möjlighet att ladda mobilen. Hållplatsen vid Teknikgatan på Lindholmen är placerad inomhus.

Förutom de tre helt eldrivna bussarna trafikeras linjen också av ett antal laddhybridbussar som går på el cirka 70 procent av rutten.
Utöver själva bussarna, omfattar samarbetet även att ta fram och testa nya hållplatslösningar, trafikledningssystem, säkerhetskoncept och energiförsörjning.
http://www.goteborgelectricity.se

Inför överraskade passagerare uppträdde Seinabo Sey med vänner på en av Göteborgs nya elbussar under Silent Bus Sessions.

Ladda ner foton och videor från Volvo Bussars mediabank

Pressmaterialet finns också att ladda ner på: thenewsmarket.com/volvobuses

 
Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta

Helena Lind, presskontakt, Volvo Bussar
Tel: 031 323 62 57

Karin Wik, presskontakt, Volvokoncernen
Tel: 031 323 10 20