Nytt material från Zara Larsson – i musikvideo inspelad på Göteborgs elbusslinje

Ovetande passagerare trodde knappt sina ögon när de klev på bussen den 7 september och hamnade mitt i en konsert med Zara Larsson. Under Silent Bus Sessions spelade den svenska artisten två låtar i unik tappning på en av stadens nya elbussar. Nu släpps musikvideor från spelningen. Syftet är att lyfta fram ElectriCity, samarbetet som möjliggjort den nya elbusslinjen.
zara-larsson_142x88.jpg

Se musikvideon till Zara Larssons osläppta låt ”Better You”
Se musikvideon till superhiten ”Carry you home”

Zara Larsson - Carry me home on youtube

Sedan i juni har resenärer i Göteborgs kollektivtrafik haft möjlighet att resa på ett nytt och betydligt tystare sätt än tidigare. Den 15 juni var det premiär för linje 55, som trafikeras av tre helt eldrivna bussar och sju elhybridbussar.

I tisdags startade kampanjen Silent Bus Sessions, då Seinabo Seys musikvideos gjordes tillgängliga. Nu släpps också de två musikvideorna från Zara Larssons konsert på elbussen.

Detta innebär världspremiär för den osläppta låten ”Better You”. Den andra låten är en nyinspelning av superhiten ”Carry You Home” från 2014.

– Det var en väldigt speciell inspelning. Dels att sjunga ”Better You” för första gången, men framför allt med tanke på att det ju är en ganska speciell miljö och att passagerarna inte riktigt visste vad som skulle hända, säger Zara Larsson.

Kampanj för ElectriCity
Silent Bus Sessions har producerats för att visa på hur tysta de nya elbussarna är – ljudnivån är så låg att det är möjligt att genomföra akustiska konserter och musikvideoinspelningar.
Det unika samarbetet som möjliggjort busslinjen heter ElectriCity och består av representanter från näringslivet, akademin, staden och regionen.

– Stigande ljudnivåer är ett stort hälsoproblem i världens storstäder. Därför är det vår övertygelse att elektrifierade persontransporter i städer är rätt väg framåt. Men för att verkligen åstadkomma skillnad krävs ett samarbete mellan fordonstillverkare, stadsplanerare, kollektivtrafik, energibolag och akademi, och det är just det samarbetet som är den unika styrkan i projektet ElectriCity, säger Niklas Gustafsson, Volvokoncernens hållbarhetschef.

Om Zara Larsson
Den nu 17-åriga svenska sångerskan Zara Larsson slog igenom i tv-programmet Talang redan 2008. De senaste åren har hon nått stor framgång. Med låtar som Uncover, ”Carry You Home”, ”Rooftop” och sommarens stora hit ”Lush Life” har hon blivit en av Sveriges absolut hetaste och mest omtalade artister. Under hösten släpper hon ett nytt album.

Om ElectriCity
ElectriCity är ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle, där nya lösningar för framtidens hållbara kollektivtrafik utvecklas, demonstreras och utvärderas. Att testa och utvärdera eldriven busstrafik är en central del av ElectriCity. En tyst och utsläppsfri kollektivtrafik kan trafikera platser som inte är tillgängliga för trafik idag och öppnar därför nya möjligheter för planeringen av städer och tätorter.
De tre elbussarna drivs av förnybar el och är energieffektiva, tysta och helt emissionsfria. Fordonen är utrustade med batterier som snabbladdas med förnybar el vid ändhållplatserna. Ombord har resenärerna tillgång till wifi och möjlighet att ladda mobilen. Hållplatsen vid Teknikgatan på Lindholmen är placerad inomhus.
Förutom de tre helt eldrivna bussarna trafikeras linjen också av ett antal laddhybridbussar som går på el cirka 70 procent av rutten.
Utöver själva bussarna, omfattar samarbetet även att ta fram och testa nya hållplatslösningar, trafikledningssystem, säkerhetskoncept och energiförsörjning.
http://www.goteborgelectricity.se/en

Zara Larsson - Silent City Sessions

Ladda ner foton och videor från Volvo Bussars mediabank

Pressmaterialet finns också att ladda ner på: thenewsmarket.com/volvobuses

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta
Helena Lind, presskontakt, Volvo Bussar
Tel: 031 323 62 57
Karin Wik, presskontakt, Volvokoncernen
Tel: 031 323 10 20