Volvo bidrar till ökat välstånd i Indien

Med effektiva transporter och smarta lösningar på framtidens utmaningar bidrar Volvokoncernen till ökat välstånd. Följ med till Mumbai, Indien, där Volvos bussar och anläggningsmaskiner underlättar invånarnas vardag.
Tågstationen i Bandra

År 2030 beräknas invånarantalet i de indiska städerna ha stigit till 600 miljoner människor – en urbanisering som kommer att kosta åtskilliga miljarder dollar. I detta historiskt viktiga skede vill Volvokoncernen vara en bra samarbetspartner. Med sin breda produktportfölj av lösningar för allt från infrastruktur­utveckling till transporter finns definitivt de rätta förutsättningarna. För koncernen innebär det både ekonomiska  möjligheter  och en chans att bidra till högre livskvalitet i ett land med  över 1,2 miljarder invånare.

– Allt eftersom urbaniseringstakten i Indien ökar har det blivit en nationell angelägenhet att hitta hållbara lösningar. Här kan Volvokoncernen vara med och bidra till den positiva utvecklingen. Oavsett om det handlar om att utveckla infrastrukturen eller motivera invånarna att lämna bilen hemma, kan våra lösningar med bussar, anläggningsmaskiner, lastbilar och motorer hjälpa till att förändra situationen till det bättre, säger Kamal Bali, Managing Director, Volvo Group India.

Volvokoncernen har redan gjort avtryck i städer som Mumbai. Det var bland annat maskiner från Volvo Construction Equipment som användes för att bygga påfarten till Mumbai Bandra­Worli Sea Link, hängbron som kostade 240 miljoner dollar att bygga och som i rusningstid kapat pendlingstiden från norr till söder med en timme. Och det var också Volvo-maskiner som rev den gamla flygplatsen och gjorde plats för den nya, som enligt många är en av världens bästa flygplatser. Dessutom blir Volvo-bussar i allt högre grad förstahandsvalet för pendlare.

Anrullah Husaini åker buss till Navi Mumbai, som ligger öster om Mumbai och är en nyare stad med över en miljon invånare. Linjen trafikeras även av bussar från andra premiumtillverkare, men lokalbefolkningen kallar den ändå ”Volvo-bussen”.

– Med alla andra transportmedel är man helt slut när man kommer fram, men inte med Volvo-bussen, säger Anrullah Husaini.

Neha Dulera och Prajakta reser regelbundet med luftkonditionerade Volvo-bussar från Mumbai till Belapur, det centrala affärsdistriktet i Navi Mumbai. De gillar att åka buss eftersom det är så tyst att de kan koppla av och småprata under resan.

För Divya Mahajan är det andra gången hon åker Volvo-buss, men hon gillar det redan.

– Det är enklare och mycket bekvämare än att ta tåget, säger hon.

Nyheter från koncernen