”Gold Dolphin” för Volvokoncernen i Cannes

Volvokoncernen har vunnit ”Gold Dolphin” vid Cannes Corporate Media & TV Awards i Cannes för sin senaste koncernfilm. Med hjälp av några av Europas främsta miniatyrvärldar visas hur Volvos lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer är en förutsättning för att vardagslivet för människor runt om i världen ska fungera.
1860x1050-news-volvo-group-corporate-story

”Det är fantastiskt roligt att på ett nytt och lekfullt sätt beskriva vad Volvo gör och hur våra produkter och tjänster är med och påverkar livet i så väl internationella storstäder som i små byar på landsbygden”, säger Kina Wileke, ansvarig för External Corporate Communication inom Volvokoncernen. ”Filmen är ett resultat av en bra idé, ett gott lagarbete och en smula kreativ galenskap.”

Filmen finns att se på volvokoncernen.se och på Volvokoncernens sida på YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=FxGusWYg0FQ 

Där finns även klipp bakom kulisserna som visar hur filmen gjordes.

https://www.youtube.com/watch?v=72wqf0I4-Vs 

2016-10-14

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Kina Wileke +46 (0)739025544

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2015 cirka 313 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvokoncernen.se.