Martin Weissburg utsedd till ny VD för Mack Trucks

Martin Weissburg, nuvarande VD för Volvo Construction Equipment, har från och med den 1 juni 2018, utsetts till ny VD för Mack Trucks. I sin nya roll fortsätter han som medlem i koncernledningen för Volvokoncernen.
1860x1050-news-common-volvo-sign

Martin Weissburg är född 1962 och har varit VD för Volvo Construction Equipment sedan 2014. Han började i Volvokoncernen 2005, då som VD för Volvo Financial Services Americas och 2010 blev han global VD för Volvo Financial Services. Martin Wiessburg kommer att vara baserad i Greensboro, North Carolina, USA.

Martin Weissburg kommer att efterträda Dennis Slagle, som har varit VD sedan 2008. Dennis Slagle kommer att arbeta kvar inom Volvokoncernen och från och med den 1 juni 2018 kommer han att arbeta med säskilda projekt och i den rollen rapportera till VD och koncernchef Martin Lundstedt.

"Tack vare Denny Slagles ledarskap har Volvokoncernens nordamerikanska lastbilverksamhet väsentligt förbättrat sin lönsamhet och konkurrenskraft och är väl positionerat för framtiden”, säger Martin Lundstedt. "I Marty Weissburg kommer Mack Trucks få en erfaren ledare som är passionerad för att förverkliga den fulla potentialen i Mack Trucks."

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Joakim Kenndal, Volvokoncernens mediarelationer, tel 031-323 72 29.

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 95 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2016 cirka 302 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvogroup.se.