Martin Lundstedt blir rådgivare åt statsministern

Volvos koncernchef Martin Lundstedt ska vara med och stödja statsminister Stefan Löfven i att utveckla Sverige som innovationsnation. Martin Lundstedt är utsedd till rådgivande ledamot i Nationella innovationsrådet där han med sin breda erfarenhet från näringslivet ska bidra med kunskap och nya perspektiv.
Martin Lundstedt

Innovationsrådet är ett rådgivande organ som sammanträder en gång i kvartalet. Statsministern är rådets ordförande och rådet består av tio ledamöter från näringslivet och forskarvärlden samt fyra statsråd.

Martin Lundstedt utsågs nyligen till ledamot i rådet och deltar i sitt första möte idag, måndag.

-Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation. Jag ser fram emot att bidra i det arbetet. Tillsammans kan vi skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling, företagande och tillväxt. Sverige kan inte vara bäst på allt och vi måste våga prioritera. Jag hoppas att vi i rådet också kan peka ut en tydlig riktning så att vi tar till vara på de möjligheter som ligger framför oss, säger Martin Lundstedt.

Syftet med rådet är att utbyta tankar, idéer och kunskap i ett samarbete mellan näringslivet och offentliga aktörer. På sin hemsida skriver Nationella innovationsrådet:

”Dialog och samverkan stärker konkurrenskraften, bidrar till en hållbar utveckling, lägger grunden för nya svenska exportframgångar och skapar fler jobb. Innovationsrådet behövs för att utveckla en samordnad innovationspolitik med helhetsperspektiv”.

Förutom Martin Lundstedt ingår bland annat Karl Henrik Sundström, vd och koncernchef Stora Enso, Johan Rockström, professor i miljövetenskap Stockholms universitet och Charles Edquist, professor vid Centre for Innovation Lunds universitet, i rådet.

Nyheter från

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Tillsammans för säkerheten

Säkerhet har alltid varit ett av Volvokoncernens kärnområden. Den är en grundläggande del av vår tradition och en självklar prioritering även i framtiden. En miljon levererade uppkopplade fordon och maskiner bidrar till vår redan starka grund ...

Ökad effektivitet med uppkopplad teknik

Världen står inför stora utmaningar i form av globalisering och urbanisering. Efterfrågan på effektivare transporter av både människor och gods ökar och tillgängligheten är avgörande för att uppnå ökad effektivitet. Uppkopplad teknik är en av de ...