Praktikplatsen gav Toru nytt arbete

Förra året gick Toru Hirata Volvo Group International Internship program. Nu har han fått jobb på UD Trucks hemma i Japan. -Det här är ditt livs chans som student, säger han.
Toru Hirata

Det är en mycket glad och förväntansfull Toru Hirata som berättar om sitt nya arbete på UD Trucks, ett av Volvokoncernens lastbilsbolag.

-UD Trucks är fortfarande ett relativt okänt varumärke både internationellt och nationellt. Som marknadsförare kommer det att bli en utmaning att bygga varumärket. Men jag tycker om utmaningar, säger han.

Toru Hirata studerade International Business and Economics på Sophia University i Tokyo.

Universitetet är ett av tio utvalda universitet över hela världen som ingår i Volvokoncernens samarbetsprogram, Preferred Talent Partner.

Varje år erbjuds studenter från de olika universiteten två till sex månaders internationell praktik, International Internship program. Toru Hirata , sökte programmet och fick en plats på Volvo Penta i Chesapeake, USA.

Det var några spännande och lärorika månader.

-Jag ville utveckla mig själv och få erfarenhet av att arbeta utomlands i ett stort globalt företag. Tiden på Volvo Penta gav mig många intressanta möten med olika människor och kulturer. Jag lärde mig mycket om företaget och  arbetet med marknadsföring och kommunikation, säger han och poängterar att det också är en lärdom att misslyckas ibland.

-Som student har du massor av ambition men lite erfarenhet. Här får du en rad utmaningar som du ska lösa och det är inte alltid du klarar av det. Men då är du också en erfarenhet rikare, säger han.

Nu är Toru tillbaka i Japan och arbetet som Content manager på UD Trucks. En roll som han upptäckte under sin praktikperiod.

-Ja det blev tydligt under månaderna i USA att det var det här jag ville arbeta med. Jag är mycket glad för att jag fick den här chansen tack vare Internship-programmet.

En ny omgång av Internship-programmet har precis startat och i år firar programmet dessutom femårs-jubileum.

Nyheter från koncernen