Volvo Trucks presenterar nya VNL-serien

Volvo Trucks North America presenterar nya Volvo VNL-serien med en banbrytande och innovativ dragbil som ger en helt ny nivå av effektivitet, produktivitet, säkerhet och tillgänglighet för kunder av fjärrtransporter och yrkesförare. Den kommer att erbjudas i flera varianter, bland annat med en helt ny sovhytt, och definierar formspråket för framtidens lastbilar.
1860x1050 nyVNL

-Nya Volvo VNL är en del av vårt långsiktiga löfte om att leverera de säkraste, mest bekväma och mest effektiva fjärrtransportlastbilarna på marknaden. Serien är fullspäckad med innovationer och ny teknik. Vi är stolta över att leva upp till vårt löfte till befintliga och framtida kunder på det här sättet, säger Göran Nyberg, vd för Volvo Trucks North America.

Designerteamet bakom nya Volvo VNL har kombinerat delar från Volvos designspråk med dynamiska nya funktioner. Strålkastarna kännetecknas av Volvos varselljus och fungerar som en perfekt inramning till den nya och djärvare grillen och motorhuven. Frontluftintagen har fått en ny design och placering som orsakar mindre turbulens i inloppsluften. Luftflödet uppåt och runt hytten har också optimerats med ett nytt chassi och takkåpor.

-Vi ville att VNL skulle göra intryck ute på vägen. Men den måste samtidigt bidra positivt till kundernas resultat. Därför är den fantastiska designen inte bara snygg utan tillför även ett mervärde för kunden, säger Wade Long, som ansvarar för produktmarknadsföring på Volvo Trucks North America.

VNL-serien har en 13-liters Volvo D13-motor som standard, men daghytten och VNL 400-modellern kan specificeras med 11-liters Volvo D11-motor som alternativ. VNL-serien kan även utrustas med 15-liters Cummins X15-motor.

Den nya Volvo VNL-serien har utformats och konstruerats på Volvo Trucks North Americas teknikcenter i Greensboro i North Carolina i USA. Produktion kommer att ske på lastbilsfabriken i New River Valley i Dublin, Virginia, USA, där övriga Volvomodeller för marknaden i USA produceras. Volvomotorerna och växellådorna till VNL-serien kommer att produceras på Volvos motorfabrik i Hagerstown, Maryland, USA.

2017-07-12

Mer information finns på: www.volvotrucks.us

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta:John Mies, Volvo Trucks, telefon +1 336-543-9094, e-post john.mies@volvo.com

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 95 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2016 cirka 302 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvogroup.se.

LADDA NER

170712-ab-volvo-nyvnl-swe Format PDF Size 25 KB