Här träffar du Volvokoncernen under Almedalsveckan

Nästa vecka samlas politiker, organisationer och företag i Visby för den årliga Almedalsveckan. Volvokoncernen är på plats för att prata om vikten av innovation inom fordonsindustrin och om branschens behov av att kunna rekrytera kompetenta medarbetare.
Folksamling på gata i Visby
Foto: Malin Ericsson, Region Gotland.

Det som startade 1968 med att Sveriges dåvarande utbildningsminister Olof Palme talade från ett lastbilsflak har idag utvecklats till Sveriges största mötesplats för politiker, organisationer och företag. I år arrangeras nästan 4 000 seminarier. Volvokoncernen är på plats och medverkar i ett tiotal av dem. Bland annat deltar Volvokoncernens vd Martin Lundstedt i samtal med Sveriges transportminister Anna Johansson, handelsminister Ann Linde och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Dessutom genomför Volvokoncernen ett stort antal enskilda möten med politiker, tjänstemän och näringslivsföreträdare.

- Vi är på plats under Almedalsveckan för att bidra med kunskap och föra fram vår och våra kunders syn på viktiga samhällsutmaningar. I år fokuserar vi framförallt på möjligheterna till innovation inom vår bransch, Volvos behov av att kunna rekrytera kompetenta medarbetare samt vikten av konkurrenskraftiga villkor för svenska företag, säger Andreas Svenungsson, ansvarig för samhällskontakter på Volvokoncernen.