Filipa vill ha fler kvinnor i produktionen

Som produktionschef på Volvo Bussar är Filipa Hoppenbrouwers ansvarig för en produktionssajt med strax över 100 personer.
Filipa Hoppenbrouwers

– Jag gillar i princip allt med mitt jobb. Jag gillar att jobba med människor och ständiga förbättringar. Ingen dag är den andra lik. Det är aldrig tråkigt och alltid utmanande, säger hon.

Filipa är den första kvinnan som fått en ledande position inom produktion på Volvokoncernen i Brasilien.

– För att fler kvinnor ska börja jobba som chefer inom produktion behöver vi visa att fabrikerna har förändrats. I dag är det en ren, ergonomisk miljö och det är trevlig stämning, säger hon.

Filipa är portugisiska och har jobbat i Volvokoncernen i Belgien och Sverige innan hon flyttade till Brasilien.

– Jag försöker alltid visa respekt för andra i allt jag gör. Och jag kan inte komma på ett enda tillfälle under min karriär då jag inte känt mig respekterad. Mångfald är viktigt ur ledningssynpunkt. Människor med olika bakgrund har olika åsikter och perspektiv och när man tar hänsyn till dem blir resultatet alltid bättre. Det viktigaste rådet jag har till den som ska börja på en ledande position är att tro på sig själv. Det är också första steget för att få andra att tro på dig.

Nyheter från koncernen

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvo och Högskolan i Skövde utbildar framtidens ledare

Ledare från Volvokoncernen läser högskolekurser i socialpsykologi och företagsekonomi. Utbildningen ingår i ett samarbete mellan Volvokoncernen och Högskolan i Skövde som syftar till att vidareutbilda ledare.

...

Framtidens fabrik är redan här

Ny teknik kräver flexiblare produktionsanläggningar och nya, högteknologiska lösningar. Volvokoncernen undersöker hur nästa industriella revolution kommer att förändra branschens sätt att arbeta.

...