Volvo levererar 100 stadsbussar till Indien

Volvo Bussar har fått en order på 100 stadsbussar till BMTC (Bengaluru Metropolitan Transport Corporation) i Bangalore, Indien.
Martin Lundstedt och Jan Gurander lämnar över nycklarna

R. Ramalinga Reddy, Transportminister i den lokala regeringen för Karnataka, tog emot nycklarna till den första bussen.

Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvo, kommenterade ordern:
- Volvo Bussar har legat i framkant vad gäller att introducera ny teknik och nya koncept för persontransporter i indiska städer. Vårt nära samarbete med BMTC har varit väsentligt för den utvecklingen. Vi levererade den första stadsbussen 2006 och det är med stolthet vi noterar att BMTC idag har fler än 700 Volvo-bussar i sin flotta. Den här ordern för nästa generations stadsbussar är starten på vår gemensamma drivkraft att främja hållbar mobilitet i Indien.

- Bangalores behov av transporter växer snabbt.Vi ökar vår flotta av premiumbussar för att kunna erbjuda pendlare ett attraktivt alternativ till personbilar som är en viktig orsak till trängsel och utsläpp, sa Dr. Ekroop Caur, vd, BMTC.

Bussarna är utrustade med en ny 8-litersmotor, tillverkad i Pithampur, och möter de nya utsläppskraven BSIV och den så kallade UBS-II standarden.

Volvo Bussar är verksamma i Indien sedan 2001. Fler än 6000 Volvo-bussar går i trafik i Indien. Volvos långfärdsbussar binder samman många större städer runtom i Indien, Bangladesh och Sri Lanka. Närmare 1,500 stadsbussar från Volvo går i trafik i 34 indiska städer.

Nyheter från koncernen