Här körs Volvos maskiner 22 timmar per dygn

BGR Mining började med en grävmaskin och några tipplastbilar. Idag är det ett av Indiens största gruvföretag. Och deras framgångar beror till stor del på samarbetet med Volvo CE.
Volvo-maskin ute i gruvområde

För 27 år sedan undertecknade familjeföretaget BGR sitt första gruvavtal. Idag är gruvföretaget ett av Indiens största och har över 1 000 tipplastbilar,150 grävmaskiner och 7 000 anställda i olika regioner längs landets gruvbälte.

Under närmare tre framgångsrika årtionden har företaget haft fokus på hög produktivitet och professionellt ledarskap.

– Det är medarbetarna som gör den stora skillnaden. De är mycket professionella och vi ser till att våra förare har rätt utbildning och bra boende och löner, säger B. Umapathy Reddy, vd och styrelseordförande.

Idag har BGR Mining 57 grävmaskiner och fem hjullastare från Volvo CE ute på fältet. Dessutom har de hela 440 Volvo FMX- och Volvo FM lastbilar i sin vagnpark.

BGR förväntar sig maximal tillgänglighet. Under produktion körs maskinerna upp till 22 timmar om dygnet.

– Varje skift är åtta timmar och förarstolen är fortfarande varm när nästa person hoppar in i hytten, säger M.S. Vadali, Assistant General Manager Mining på Volvo CE i Indien.

För att leva upp till kundernas förväntningar måste Volvo CE i Indien kunna erbjuda flexibel service. Maskinerna måste servas under de få timmar som de inte används. Volvo CE hjälper även till med utbildning av förare, tekniker, arbetsledare och ledning.

– Genom att ha så kompetent personal kan vi vara mer produktiva än konkurrenterna.

Volvo CE:s maskiner har många innovativa funktioner och förarna måste lära sig att använda dem på bästa sätt, säger B. Umapathy Reddy.

Kostnadseffektivitet och relationer är också viktiga faktorer.

– I Indien är kunderna oerhört kostnadsmedvetna.Samtidigt är de noga med kvaliteten. Du måste visa att du kan leverera mervärde. Och genom bra relationer kan vi göra bra affärer, säger M.S. Vadali.

Nyheter från koncernen

Lastbilsförarens hjälp på vägen

Telematik och uppkopplad teknik förändrar sättet att arbeta för medarbetarna på Volvo Action Service (VAS) Uptime Centre. Nyligen kunde de till och med rädda en lastbilsförare som råkat ut för en olycka....

Hon väljer Renault till hundra procent

Tillsammans med sin man driver Huguette Durand ett distributionsföretag byggt på en passion för lastbilar och körning. Vagnparken består till hundra procent av Renaultlastbilar....

Rekordstort avtal för Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar har tecknat ett rekordstort avtal med leverans av över 2000 Volvo FH lastbilar till den litauiska transportgiganten, Girteka Logistics....