Volvo Group Innovation Summit fokuserar på transporter i framtidens smarta städer

Med fokus på Smarta städer – framtidens infrastruktur och transporter, ska Volvokoncernen stå som värd för invigningen av Innovation Summit i London den 16 maj. Evenemanget samlar deltagare i ledande befattningar inom politik, transportsystem, industriorgan och tillverkare. Syftet med evenemanget är att undersöka innovationen roll inom kommersiella transporter, inklusive automation, elektromobilitet och konnektivitet samt hur de kommer att fungera i morgondagens städer.
1860x1050 event press

Evenemanget i London är det första i en serie av liknande arrangemang, som ska hållas runt om i världen under 2017, inklusive Bryssel och Beijing. Innovation Summit är utformat för att ta debatten vidare och introducera nytänkande inom viktiga aktuella frågor som luftkvalitet och luftföroreningar, framkomlighet/trängsel, hälsa och trafiksäkerhet. Bland talarna finns Matthew Hudson, chef för Technology & Data Strategy vid Transport for London, och Terri Wills vd för World Green Building Council liksom Lars Stenqvist, Chief Technology Officer inom Volvokoncernen.

Volvokoncernen ska också demonstrera några av sina senaste innovationer inom forskning och utveckling, en helt eldriven buss, en självkörande sopbil och en eldriven kompaktgrävare i konceptutförande.

"Frågor som luftkvalitet och trafiksäkerhet får med rätta allt större betydelse, både politiskt och socialt, speciellt i tätbefolkade städer som till exempel London", säger Lars Stenqvist, Chief Technology Officer inom Volvokoncernen.

"Vi är övertygade om att teknisk innovation, inom till exempel automation, elektromobilitet och konnektivitet skapar stora möjligheter att ta sig an de här utmaningarna. För att det ska ske är det viktigt att driva på diskussionen och stimulera förändringar som kan bidra till ökad säkerhet och bättre hälsa, och att förebygga transporternas miljöpåverkan. Evenemanget samlar inflytelserika beslutsfattare och organisationer som kan bidra till positiva förändringar, när vi alla strävar efter att finna svaren på transportsektorns viktiga utmaningar inför framtiden."

Group Innovation Summit arrangeras den 16 maj kl 09.00 till 15.00. Plats: Here East, Stratford, London.

Läs mer på vår webb

Följ oss i sociala medier: #VolvoGroupSummit

Länk till film: https://www.youtube.com/watch?v=Kw0RaUwOzDs

För mer information om evenemanget vänligen kontakta, Volvokoncernens mediarelationer, Henry Stenson tel 031 323 72 29

2017-05-09

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 95 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2016 cirka 302 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvogroup.se.