Volvokoncernen avbryter processen med att avyttra Governmental Sales

Volvokoncernen har beslutat att avbryta processen med att avyttra affärsområdet Governmental Sales.
1860x1050-news-common-volvo-sign

"Governmental Sales har en positiv utveckling och en stor orderbok. Vi har tidigare meddelat att vi avser att avyttra verksamheten, men de erbjudanden vi har fått återspeglar inte verksamhetens värde. Vi har därför beslutat att avbryta processen med att avyttra Governmental sales", säger Jan Gurander, vice VD och CFO för Volvokoncernen.

Governmental Sales står för cirka 1,5 procent av Volvokoncernens totala omsättning. Verksamheten, som har cirka 1300 anställda, varav de flesta är i Frankrike, tillverkar och säljer specialdesignade fordon till regeringar, försvarsindustrin, fredsbevarande styrkor och hjälporganisationer.

2017-10-17

Journalister som vill ha mer information, kontakta Henry Sténson, Volvo Group
Media Relations, tel 0765-53 72 29.

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 95 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2016 cirka 302 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvogroup.se.