Mack Anthem - en kraftfull lastbil med unik design

Mack Trucks lanserar nästa generations tunga lastbilar i USA, Mack Anthem. Den nya lastbilen är byggd för kundernas affärsbehov och konstruerad för förarna. Med ny design och en optimerad aerodynamik ger det en förbättring av bränsleeffektiviteten på upp till 3 procent.
1860x1050-news-mack-anthem

-Anthem är en av de viktigaste nya lastbilarna i Macks 117-åriga historia och kombinerar våra senaste innovationer med över hundra års kunnande om lastbilsbyggande. Det fantastiska resultatet är en lastbil som är byggd för våra kunders affärsbehov och konstruerad för förarna, samtidigt som den har effekten och attityden som bara en Mack-lastbil kan ha, säger Dennis Slagle, President, Mack Trucks.

Mack Anthem ger förare och transportföretag de verktyg de behöver för att ta kommando över vägen. Anthem har en helt ny exteriör design och en optimerad aerodynamik som ger en förbättring av bränsleeffektiviteten på upp till 3 procent. Den nya förarmiljön och sovutrymmet har tagits fram med fokus på ökad förarkomfort och produktivitet.

Mätarna på instrumentpanelen har placerats högre och på den nya ratten är kontrollerna för farthållare, Bluetooth och ljudsystemet extra upplysta. Allt för att föraren ska ha enklare att se dem.

-Varenda detalj i designen av Anthem finns med av en anledning. Vi har frågat tusentals förare och använt deras feedback för att skapa en funktionell, kraftfull och effektiv fjärrtransportbil med en unik design som inte liknar något annat ute på vägarna idag, säger Jonathan Randall, Senior Vice President Sales, Mack Trucks North America.

För att minska luftmotståndet har Macks ingenjörer, förutom konstruktionen av den nya huven och grillen, bland annat förbättrat designen på taket, spegelhusen och den främre stötfångaren.

– När folk ser nya Anthem första gången är det många som reagerar på dess kraftfulla, typiska Mack-utseende. Men den har också otroligt bra aerodynamiska egenskaper, säger John Walsh, Vice President of Global Marketing and Brand Management på Mack.

Mack har också introducerat Mack Connect. I systemet samlas befintliga och framtida tjänster under begreppen uppkopplad support, uppkopplad verksamhet och uppkopplad körning. När det är dags för service identifierar systemet närmaste återförsäljare. Bokning av reservdelar och service sker sedan samtidigt som lastbilen fortfarande rullar på vägen. Data från lastbilen, föraren och olika tjänster omvandlas via Mack Connect till åtgärder. Resultatet blir bästa tänkbara support och service till Macks kunder.

Mack Anthem finns att beställa nu och börjar tillverkas i full skala under Q1 2018.

2017-09-15

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta: Christopher Heffner, Manager Public Relations Mack Trucks, INC. +1 336-662-1615 christopher.heffner@macktrucks.com

För mer information om Mack Trucks och Mack Anthem gå in på: www.macktrucks.com 

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 95 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2016 cirka 302 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvogroup.se.