Rekordstort avtal för Volvo Lastvagnar

Volvo Lastvagnar har tecknat ett rekordstort avtal med leverans av över 2000 Volvo FH lastbilar till den litauiska transportgiganten, Girteka Logistics.
4 män framför Volvo-lastbil

Roger Alm, VD Volvo Trucks Europe och Mindaugas Raila, styrelseordförande för Girteka Logistics träffades vid en officiell ceremoni i Göteborg nyligen.

Girteka Logistics växer snabbt och lastbilarna ska användas både för att förnya företagets nuvarande flotta med 3 300 lastbilar och växa ytterligare i Europa, Skandinavien och Ryssland.

"Vi är mycket glada över att en av Europas största aktörer väljer Volvo Lastvagnar och fortsätter det samarbete som har pågått i över ett decennium", säger Roger Alm. "Girteka Logistic förbättrar ständigt sin operativa effektivitet och kundservice. Avtalet är ett bevis på deras förtroende för våra produkter och vår kundservice."

Mindaugas Raila, styrelseordförande i Girteka Logistics, förklarade varför företaget valt Volvos lastbilar.
"Vår fortsatta investering i Volvo Lastvagnar ger oss tillgång till viktig teknologi för säkerhet, bränsle och utsläpp. Vi har haft ett utmärkt samarbete med Volvo Lastvagnar under de senaste tio åren. I år har vi en tillväxt på 25% och valet av lastbilar är avgörande eftersom det visar vårt engagemang för kvalitet gentemot våra kunder, komfort och säkerhet för våra förare och slutligen respekt för miljön med bränsleeffektiva motorer."

Nyheter från koncernen

Lastbilsförarens hjälp på vägen

Telematik och uppkopplad teknik förändrar sättet att arbeta för medarbetarna på Volvo Action Service (VAS) Uptime Centre. Nyligen kunde de till och med rädda en lastbilsförare som råkat ut för en olycka....

Hon väljer Renault till hundra procent

Tillsammans med sin man driver Huguette Durand ett distributionsföretag byggt på en passion för lastbilar och körning. Vagnparken består till hundra procent av Renaultlastbilar....

Ny teknik hjälper lastbilen att väga sig själv

En uppkopplad lastbil som väger sig själv istället för att tvingas stanna och inspekteras vid en vägstation. Volvokoncernen har i ett pilotprojekt, tillsammans med bland andra Norska Vägverket, utvecklat ett system för att effektivisera kontrollen av ...