Mack Trucks planerar en helt eldriven soplastbil i New York 2019

Mack Trucks, som är en del av Volvokoncernen, planerar för en helt eldriven Mack LR-sopbil i Nordamerika under 2019. Sopbilen är utrustad med en integrerad elektrisk drivlina från Mack och kommer att testas av New York City Department of Sanitation (DSNY), en av Macks största sophanteringskunder.
goldbulldog

Mack anser att ett helt eldrivet fordon är den effektivaste lösningen för verksamhet, som till exempel sophantering, där fordonen kör tillbaka till samma plats varje kväll. Fördelarna med helt eldrivna lastbilar är bland annat nollutsläpp, betydligt lägre bullernivåer och hållbarhet ur ett miljöperspektiv. Möjligheten att köra tyst på nätterna är särskilt viktig för sophämtning i stadsmiljöer.

– Det är ingen tvekan om att elektromobilitet är en del av lastbilsindustrins framtid och Mack har bra förutsättningar för att kunna erbjuda en integrerad, helt eldriven sopbil, för den nordamerikanska marknaden. DSNY är en av Macks största kunder och kända för sitt progressiva hållbarhetstänk. Vi ser fram emot att jobba med dem när vi testar den första helt eldrivna LR-modellen i verklig användning, säger Jonathan Randall, Senior Vice President, Sales and Marketing för Mack Trucks Nordamerika.

– Genom testerna av den eldrivna LR-modellen ser vi fram emot att förlänga vårt mångåriga samarbete med Mack Trucks. Hållbarhet är extremt viktigt för DSNY och vi testar hela tiden ny teknik som ska bidra till att New York City når sitt mål på en 80-procentig utsläppsminskning till år 2050, säger Rocky DiRico, tillförordnad chef på New York City DSNY.

Samarbetet med DSNY och planerna för de eldrivna soplastbilarna under Waste Expo i Las Vegas Convention Center som pågår fram till och med den 26 april.

I dag är Mack en av Nordamerikas största tillverkare av tunga lastbilar och Macklastbilar säljs och underhålls via ett omfattande distributionsnätverk i över 45 länder. De lastbilar, dieselmotorer och växellådor från Mack som säljs i Nordamerika monteras i USA.

Mer information om Mack.

Mer information om Volvokoncernen och arbetet med electromobility.

2018-04-25

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta: Kimberly Pupillo, Director Public Relations Mack Trucks INC. Telefon: +1 336-661787 kimberly.pupillo@macktrucks.com

För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.