Volvokoncernen är fortsatt nummer ett bland nyanlända akademiker

Vid ansökan till Jobbsprånget anges vilken arbetsgivare den sökande helst vill arbeta hos. Överst på listan ligger fortsatt Volvokoncernen, som flest nyanlända vill göra praktik hos.
Volvokoncernen är fortsatt nummer ett bland nyanlända akademiker

–      En fantastisk möjlighet, säger Ramya Kumar, tidigare Jobbsprångspraktikant som nu fått anställning på Volvokoncernes hyttfabrik i Umeå.

Praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), för ut nyanlända akademiker i praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet. Arbetsgivare som arbetar medvetet med kompetensförsörjning och mångfald är också populärast bland nyanlända akademiker. Genom Jobbsprånget kan nyanlända akademiker – ingenjörer, ekonomer, arkitekter och systemvetare – göra fyra månaders avancerad praktik på sin yrkesnivå hos någon av de över 150 anslutna arbetsgivare över hela landet.

–          De arbetsgivare som toppar listan är de som arbetar aktivt med kompetensförsörjning och mångfald, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig Jobbsprånget.

–          Jobbsprånget gav mig den perfekta plattformen för att tillämpa mina kunskaper. Jag skulle rekommendera det till alla nyanlända akademiker i Sverige, säger mekanikingenjören Salman Babar som nyligen har gjort praktik på inköp inom Volvokoncernen i Göteborg.

Den ansvariga handledaren för Salman, Mark Bamber, kommenterar:

–          Detta var min första upplevelse med Jobbsprånget och jag fann det lätthanterligt och effektivt.  Salman var entusiastisk redan från början, smälte in exemplariskt i sin nya miljö och bidrog till sitt team och till uppgiften. Jag har därför en mycket positiv erfarenhet av Jobbsprånget.

Här hittar du lediga jobb hos oss

Här kan du läsa mer om Jobbsprånget och Ramya och Salman

Relaterade nyheter

Smartare transporter med uppkopplad teknik

Framtidens transporter är smarta, flexibla och uppkopplade. Hans Lind, Director Business Innovation & Foresight på Volvo Group Connected Solutions spanar in i framtiden och förklarar hur nya teknologier kommer att förändra landskapet för ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvoingenjörer tillverkar skyddsförkläden

Ett av de största behoven inom hemsjukvården just nu är skyddsförkläden med långa ärmar. Därför har ett antal Volvoingenjörer börjat tillverka sådana med hjälp av knivar, strykjärn och en rejäl dos passion.

...