Volvosteget ger chans till utbildning och lön under ett år

Nu är det dags att söka till Volvosteget – Volvokoncernens yrkesinriktade utbildning för arbetslösa unga som är nyfikna på industrin. Ansökan är öppen till och med den 9 september på www.volvosteget.se.
Volvosteget ger chans till utbildning och lön under ett år

Volvosteget är en chans för arbetslösa unga att få en utbildning och arbetslivserfarenhet inom industrin under ett år. För att söka ska man vara mellan 18 och 24 år, ha en avslutad gymnasieutbildning samt vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Om man blir antagen väntar en visstidsanställning hos Volvokoncernen under ett år med avtalsenlig lön.

Under utbildningsåret varvas praktikperioder med teoriveckor. Praktiken sker under handledning och är förlagd till någon av Volvokoncernens anläggningar i Sverige. Nästa omgång av Volvosteget arrangeras i Arvika, Borås, Braås, Eskilstuna, Flen, Göteborg, Hallsberg, Köping, Skövde, Umeå och Vara.

– Det roliga är att vi får göra så många olika saker. Vi får praktisera på olika avdelningar inom produktionen: montering, svets och logistik. Vi Volvostegare får därför en unik helhetskompetens, säger Lina Jansson som går Volvosteget i Arvika.

Efter avslutad utbildning får deltagarna ett certifikat som bevis på sin kompetens för att arbeta inom industrin. Volvosteget är ingen garanti för fortsatt jobb inom Volvokoncernen, men utbildningen ger en stabil grund för ett framtida yrkesliv inom industrin och är en dörröppnare för jobb inom hela industrisektorn.

Informationsträffar om Volvosteget arrangeras på Volvokoncernens anläggningar eller hos Arbetsförmedlingen. Information om tid och plats finns på www.volvosteget.se där man även bokar sin plats.

Ansökan är öppen till den 9 september på www.volvosteget.se och utbildningen startar den 5 november. På hemsidan finns det fakta, filmer och Frågor & Svar om utbildningen. Det går även att följa Volvosteget på Facebook, Instagram och Twitter.

Relaterade nyheter

Smartare transporter med uppkopplad teknik

Framtidens transporter är smarta, flexibla och uppkopplade. Hans Lind, Director Business Innovation & Foresight på Volvo Group Connected Solutions spanar in i framtiden och förklarar hur nya teknologier kommer att förändra landskapet för ...

Snillrikt om framtidens transporter när unga genier får tänka till

Ett transportfartyg med en fotobioreaktor som omvandlar utsläpp till biobränsle under färd. Det är en av flera spännande lösningar när över 500 ungdomar från hela världen tog sig an Volvokoncernens utmaning om klimatomställning för ...

Volvoingenjörer tillverkar skyddsförkläden

Ett av de största behoven inom hemsjukvården just nu är skyddsförkläden med långa ärmar. Därför har ett antal Volvoingenjörer börjat tillverka sådana med hjälp av knivar, strykjärn och en rejäl dos passion.

...