Ge tillbaka till samhället

Möt Michelle: ”En organisation som Volvokoncernen utgörs av människor. Det är det som är det viktigaste. Det är därför vi måste ta hand om människorna först, och CSR är ett sätt att göra det.” Michelle Yao, Assistant of Finance & Strategy, besökte Volvo Ocean Race i Guangzhou.
Michelle Yao, Assistant of Finance and Strategy.
Michelle Yao, Assistant of Finance and Strategy.

Vi fick en pratstund med Michelle under Volvo Ocean Race-stoppet i Guangzhou. Hon var en av åtta volontärer, som valts utför att följa skolbarn från Hope Schools till Volvo Ocean Race-byn. Volvokoncernen stödjer dessa lågstadieskolor med utveckling av infrastrukturen och extralektioner i exempelvis konst och idrott.

Vi frågade Michelle om hennes passion för CSR.

Varför brinner du så mycket för företagets samhällsansvar (CSR)? CSR är en personlig resa för mig. Min familj och samhället har gett mig så mycket och det har gjort att jag har ett stabilt liv i dag. Jag blev volontär inom Volvokoncernen eftersom det är ett naturligt sätt för mig att ge tillbaka något till samhället. Det är viktigt att uppskatta det man har och hjälpa andra som inte har samma förutsättningar.

Giving back to society

Under Volvo Ocean Race tog du hand om skolbarn från den kinesiska landsbygden. Hur ser dina drömmar ut när det gäller dem?
Jag är intresserad av utbildningssystemet i Kina. Att få gå i skolan är fortfarande en stor utmaning för många av de här barnen. På landsbygden finns det inte så många skolor, och barnen har ofta lång väg till och från skolan. Det är därför som jag arbetar som volontär vid Hope Schools. Volvokoncernen har under de senaste fem åren gett stöd åt fyra lågstadieskolor, och vi vill se till att barnen – trots svåra levnadsförhållanden – verkligen får den värme och kärlek de förtjänar.

Vad uppskattar du mest med att arbeta inom Volvokoncernen?
Den öppna företagskulturen är det jag uppskattar mest. Jag gillar att det inte finns så mycket hierarki. Just det är jag särskilt tacksam för, eftersom Volvo är min första arbetsplats.

Vilket djur skulle du vilja likna Volvokoncernen med?
En elefant! Elefanten är jättestor men inte aggressiv – och välkänd och omtyckt.