Vaishali är imponerad av Volvos kultur

Vaishali Pandyas arbetsdag är stressig men rolig. Som team leader Volvokoncernens fabrik och distributions center i indiska Bangalore måste hon både fatta snabba beslut och ha koll på mer långsiktiga frågor.
Vaishali Pandya

Dagen börjar med en gemensam frukost på arbetsplatsen, men snart stiger tempot. Klockan åtta har Vaishali Pandya dagens första möte. Tillsammans med underhållschefen och kvalitetschefen analyserar hon resultatet från gårdagen.

Hur väl lyckades de leverera det som beställts, uppstod kvalitetsproblem eller förseningar? Vaishali Pandya antecknar saker hon behöver följa upp.

Som team leader måste Vaishali Pandya både ha fokus på dagens leveranser och jobba systematiskt med övergripande frågor kring punktlighet, kvalitet och processer. Det förutsätter också gott samarbete med verksamhet som outsourcats, bland annat prismärkning och packning.

– Grunden är god planering. Det är en ledares ansvar att teamet rör sig i rätt riktning och ger bästa möjliga service till kunderna, säger hon. För att lyckas med det krävs goda relationer på arbetsplatsen, att alla förstår sin roll och är beredda att både ge och få feedback. Och det är något Volvokoncernen är bra på, tycker Vaishali Pandya. Hon anställdes i maj 2017 och säger att hon omedelbart lade märke till den vänliga och respektfulla atmosfären.

– Det som först gjorde att jag ville jobba i Volvokoncernen var produkterna, som är kända för sin höga kvalitet. Men nu är jag faktiskt ännu mer imponerad av företagskulturen, säger hon.

Vaishali Pandya har tidigare haft chefsjobb i andra bolag, men hon är den första kvinnliga teamledaren i ett av Volvokoncernens distributionscenter i Indien.