Innovation och hållbarhet – teman for Volvokoncernen när Volvo Ocean Race kommer till Göteborg

Hur tyst är en stad som trafikeras enbart av elektriska fordon? Det visar Volvokoncernen när Volvo Ocean Race kommer till Volvos hemstad Göteborg den 14-21 juni. Volvokoncernen satsar då på att lyfta hållbarhetsfrågor och visa upp de senaste innovationerna.
Volvooceanrace

Redan vid entrén kommer besökarna till Volvo Ocean Race mötas av hur en stadsmiljö kan upplevas om en stad trafikeras av elektriska fordon. Volvos elektrifierade buss ska gå i linjetrafik mellan Nordstan och Frihamnen och Volvos elektrifierade lastbil ska köra transporter inom eventområdet för att sedan stråla samman vid entrén.
”Det är första gången som dessa båda produkter visas ihop, men det mest slående kommer att vara en nästan helt tyst stadsmiljö som besökaren kommer att få uppleva innan de kliver in på själva eventområdet”, säger Kina Wileke, Executive Vice President Group Communication, Volvokoncernen.

En av de större aktiviteterna under Volvo Ocean Race veckan är Ocean Summit som är en global plattform för att diskutera hur vi kan minska plaster i havet. Talare i Göteborg är bl a fd utrikesminster Jan Eliasson, miljöminister Karolina Skog och Dee Caffari, skeppare på båten Turn the Tide on Plastic. Även Volvokoncernens VD Martin Lundstedt och Volvo Cars VD Håkan Samuelsson medverkar i en paneldebatt om nödvändigheten för näringslivet att skapa engagemang för ett renare hav och samarbeten för att bekämpa plastnedskräpningen.
”Det genomgående temat för denna upplaga av Volvo Ocean Race har varit hållbarhet och genom våra sju Ocean Summits vill vi inte enbart lyfta frågan om plaster i haven utan också åstadkomma en verklig förändring”, säger Kina Wileke.

Volvokoncernen kommer också att ha stor utställning där koncernen kommer att visa upp uppkopplade-, självkörande- och elektriska fordon. I en del av utställningen, The Lab, kommer besökarna kunna testa tekniken som finns i många av Volvos innovationer och bygga ett självkörande minifordon eller köra lastbil och grävmaskin i körsimulator.
”Under raceveckan kommer vi att visa upp ett modernt och innovativt företag för göteborgarna och samtidigt ge en inblick i de lösningar vi ser för framtidens hållbara transporter, säger Kina Wileke.
 

13 juni, 2018

Media som vill medverka på Ocean Summit eller få information kring de lösningar som visas under Volvo Ocean Race veckan är välkomna att kontakta Joakim Kenndal på joakim.kenndal@volvo.com eller 031-323 72 29.

För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Work with us

Få den senaste först

Prenumerationstjänst

  • Pressreleaser
  • Kvartalsrapporter
  • Årsredovisningar
När du registrerar dig för abonnemanget sparas din e-postadress av Cision för att kunna erbjuda dig tjänsten. Om du vill sluta prenumerationen använd använd länken i slutet av varje pressmeddelande e-post
TACK
Prenumeration aktiverad

Relaterade nyheter

Nytt antal röster i AB Volvo

Antalet röster i AB Volvo har förändrats till följd av omvandlingar av sammanlagt 101 878 A-aktier till sammanlagt 101 878 B-aktier. Omvandlingarna har skett med stöd av den möjlighet för A-aktieägare att begära omvandling av A-aktier till B-aktier ...

Volvokoncernen och Isuzu Motors tecknar bindande avtal om bildandet av en strategisk allians

Volvokoncernen och Isuzu Motors undertecknade idag bindande avtal om bildandet av en strategisk allians inom kommersiella fordon för att ta tillvara möjligheterna i den pågående omvandlingen av branschen, i enlighet med den avsiktsförklaring som ...

Kapitalmarknadsdag 2020

Volvokoncernen bjuder in institutionella investerare och finansanalytiker till en virtuell kapitalmarknadsdag den 5 november....