Teknikpris för koncept som förbättrar bränsleeffektivitet i grävmaskiner

Ett koncept kallat Smart hydraulic hybrid excavator från Volvo Construction Equipment vinner Volvos teknikpris 2018.
TechAward

Ingenjörer från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) firar efter att ha tagit hem årets upplaga av Volvos teknikpris för sin konceptgrävmaskin. Den nya lösningen – som fortfarande är under utveckling – ger avsevärda förbättringar i bränsleeffektivitet och produktivitet tack vare ett elektroniskt styrt hydrauliksystem, ett system som återanvänder energi, samt ett optimerat pumpsystem. Maskinen är i dagsläget inte tillgänglig på marknaden. Volvo CE tittar nu på möjligheten att industrialisera tekniken i framtiden.

– Jag är extremt stolt över att det här konceptet belönats med Volvos teknikpris, säger Chunhan Lee, Volvo CE Emerging Technologies Research Engineer, som har bidragit till att utveckla systemet. Den här innovationen förbättrar både bränsleeffektiviteten och produktiviteten, vilket kan bidra till att kunderna kan spara pengar och minskar utsläppen. Alla i teamet som arbetat med projektet är glada över juryns erkännande av dess betydelse.

Volvos teknikpris tilldelas medarbetare som presenterar avancerade tekniska framsteg som bidrar till koncernens konkurrenskraft och tekniska expertis. Vinnarna av årets teknikpris är: Chunhan Lee, Dongsoo Kim, Sangmin Gwon, Taerang Jung, Gijun Yoon and Namgyu Kim, vilka alla är medarbetare vid Volvo CE.

Att vara teknikledande är avgörande för oss i vår strävan att erbjuda våra kunder de bästa möjliga lösningarna, säger Lars Stenqvist, Volvo Group Chief Technology Officer. Det här konceptet är ett lysande exempel på hur våra ingenjörer ständigt flyttar fram gränserna för vad som är möjligt idag, vilket i sin tur leder till nya nivåer av effektivitet och produktivitet i framtida produkter.

15 juni 2018

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta
Joakim Kenndal, tel +46 31 323 72 29

För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Work with us

Få den senaste först

Prenumerationstjänst

  • Pressreleaser
  • Kvartalsrapporter
  • Årsredovisningar
När du registrerar dig för abonnemanget sparas din e-postadress av Cision för att kunna erbjuda dig tjänsten. Om du vill sluta prenumerationen använd använd länken i slutet av varje pressmeddelande e-post
TACK
Prenumeration aktiverad

Relaterade nyheter

Eldrivna brandbilar från Volvo Penta på väg till kunderna

Tre revolutionerande brandbilar med elektriska drivlinor från Volvo Penta är på väg till Berlins, Amsterdams och Dubais brandkårer för att testas av verkliga kunder....

Första Mack LR Electric-lastbilen överlämnad till New York City

Volvos dotterbolag Mack Trucks har överlämnat nycklarna till den efterlängtade Mack LR Electric-demonstrationsmodellen till tjänstemän i New York City of Sanitation (DSNY), som kommer att genomföra tuffa tester i verklig driftsmiljö....

NFI startar pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar från Volvokoncernen

Genom Volvo LIGHTS-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa batterielektriska lastbilars förmåga att framgångsrikt transportera gods under en mängd olika driftsförhållanden.

...