Julafton varje dag för Silvia

Silvia Costantini, lagerarbetare på Volvokoncernens distributionscenter i Bolonga, trivs med alla kontakter hon har med leverantörer och verkstäder. – Jag älskar vår byggnad med de vackra fönstren som släpper in mycket ljus. Vi har dessutom en väldigt ”svensk” organisation där medarbetarnas behov står i fokus.
Julafton varje dag för Silvia

Dagarna kan vara hektiska på distributionscentret utanför Bologna där Silvia Costantini och hennes kollegor servar kunder i hela Italien med reservdelar till Volvo Penta, Volvo CE, Renault Trucks och Volvo Trucks.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?
– Den största utmaningen är att plocka och packa material på rätt sätt och skicka det i rätt tid. Vi tar emot upp till 1 500 orderrader varje dag som ska skickas på kvällen, eftersom kunden förväntar sig att ha dem klockan nio nästa morgon.

Hur påverkas ditt jobb av ny teknik?
– Positivt! Förr bockade vi av varor med penna på en lista – nu har vi små handdatorer för att skanna reservdelskoder. Ny teknik underlättar arbetet, men vi måste följa upp den och se till att den utvecklas på rätt sätt. Maskinerna får aldrig bli viktigare än medarbetarna.

Vad gillar du mest med jobbet?
– Det är som julafton varje dag – jag slår in paket hela tiden!

Vilken av Volvokoncernens värderingar betyder mest för dig?
– Passionen för jobbet. I vårt team använder vi ofta brainstorming för att komma på bättre lösningar och delar dem med våra kolleger, och ibland med andra enheter inom Volvokoncernen.

Vad gör du när du inte arbetar?
– För ett år sedan började jag med bågskytte.Det är kul och utvecklar min koncentrationsförmåga. Det är en viktig egenskap när jag förbereder order. Jag är också involverad i projektet Volvo Friends som ger unga flickor i Indien bättre möjligheter att gå i skolan.