Volvo lanserar nytt program för långfärds-bussar

Volvo Bussar introducerar nu ett helt nytt program av bussar för turist- och linjetrafik. Med genomarbetad, modern design, bränslebesparande aerodynamik och en säkerhet på högsta nivå flyttar den svenska busstillverkaren fram positionerna rejält.
volvo-9900

”Vi har genomfört den största förnyelsen av vårt modellprogram för långfärdsbussar i Europa på mer än 20 år. Jag är övertygad om att både våra kunder och deras kunder kommer att uppskatta resultatet”, säger Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

I Volvo Bussars nya program av bussar för turisttrafik och linjetrafik ingår två modeller – lyxiga Volvo 9900 och flexibla Volvo 9700. Båda har en dynamiskt utformad exteriör, med tydligt markerade linjer, släta sidoytor och rundade hörn som ger ett lågt luftmotstånd.

Invändigt har designteamet lagt stor vikt vid både visuell och taktil kvalitet. Resenärerna möts av en lugn och balanserad färgsättning, smakfulla kombinationer av textil och läder med accentuerande detaljer i metall.

”Vi har strävat efter att skapa ett funktionellt, vänligt och öppet helhetsintryck med tydlig karaktär”, säger Volvo Bussars designchef, Dan Frykholm. 

Det nya modellprogrammet förstärker Volvos position som en av branschens ledande inom säkerhet. Både Volvo 9700 och Volvo 9900 har omfattande lösningar för aktiv och passiv säkerhet. Bland nyheterna finns ett kraftigare frontalkollisionsskydd (FIP) och ett Driver Alert-system som känner av bussens rörelser och varnar om föraren är trött eller okoncentrerad.

”Vår ambition är att vara våra kunders bästa affärspartner med fokus på livscykelkostnad, tillgänglighet och tillförlitlighet. Med våra nya, moderna bussar och flexibla tjänstepaket har vi ett mycket konkurrenskraftigt helhetserbjudande. Kort sagt, vi gör det enklare för våra kunder att erbjuda en förstklassig service och att tjäna pengar”, säger Håkan Agnevall.

29 maj, 2018

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Helena Lind, presschef Volvo Bussar AB tel: 031-323 62 57
 
 För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Form background image

Subscription Service

Relaterade nyheter