Ägandet av Volvo Ocean Race överfört

Efter att ha ägt och drivit Volvo Ocean Race i 20 år har Volvokoncernen och Volvo Cars beslutat att överföra ägandet av tävlingen Volvo Ocean Race till Atlant Ocean Racing Spain S.L, som har anknytning till vissa medlemmar i den nuvarande tävlingsorganisationens ledningsgrupp.
1860x1050-news-common-volvo-sign

"Volvo Ocean Race har varit ett utmärkt sätt för oss att stärka våra kundrelationer och varumärke samtidigt som vi skapat engagemang och kunnat presentera företaget och våra produkter för en global publik." säger Kina Wileke, Executive Vice President för Volvo Group Communication.

"Efter tjugo år tycker vi att det är dags att överlåta ansvaret för den här prestigefyllda tävlingen till en ny och kompetent ägare som har fokus, erfarenhet och kunskap för att utveckla tävlingen ännu mer”, säger Björn Annwall, Senior Vice President på Volvo Cars.”Volvo Cars kommer att fortsätta att stödja nästa race som sponsor med ett speciellt fokus på hållbarhet”.

Volvokoncernen och Volvo Cars har under sin tid som ägare utvecklat tävlingen vilket lett till en ökning av antalet besökare och en omfattande media rapportering som gynnat de båda företagen och dess partners.

Nuvarande tävling genomförs som planerat därefter överförs ägande och ansvar till de nya ägarna under förutsättning att vissa villkor uppfylls. Nästa upplaga av tävlingen är planerad för 2021-2022.

31 Maj, 2018

Journalister som vill ha ytterligare information, vänligen kontakta Joakim Kenndal, Volvokoncernens mediarelationer, tel 031-323 72 29.

För fler nyheter besök www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter nästan 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2017 cirka 335 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Form background image

Subscription Service

Relaterade nyheter

Senaste pressmeddelandet

Latest Press Release